Wanneer begint face-to-face onderwijs op universiteiten? Wanneer gaan universiteiten open?

Wanneer openen universiteiten face-to-face onderwijs?
Wanneer openen universiteiten face-to-face onderwijs?

Erol Özvar, voorzitter van de Higher Education Council (YÖK), zei: “Vanaf 3 april 2023 is besloten om face-to-face onderwijs in klassen te bieden aan studenten die dat wensen, met het afstandsonderwijs dat momenteel wordt geïmplementeerd, alleen voor de lente Semester van het academiejaar 2022-2023.” gezegd.

Erol Özvar, voorzitter van de Council of Higher Education (YÖK), legde verklaringen af ​​over het voorjaarssemester van het academisch jaar 2022-2023.

Enkele koppen uit de toespraak van Özvar zijn als volgt: “We hebben de slaapzalen van onze universiteiten toegewezen aan onze burgers die direct na de aardbeving schade hebben opgelopen door de aardbeving. In dit stadium boden onze slaapzalen een zeer belangrijke dienst, zowel wat betreft huisvesting als het voorzien in andere basisbehoeften, en speelden ze een belangrijke rol bij het elimineren van de eerste gevolgen van de aardbeving.

Onze wetenschappers spelen een cruciale rol bij de wederopbouw van onze steden en het herstel van de samenleving na de aardbeving. Onze instellingen voor hoger onderwijs blijven in deze moeilijke periode voldoen aan de vereisten van hun verantwoordelijkheden.

Van de in totaal 4 miljoen 187 duizend studenten hoger onderwijs in Turkije, exclusief open onderwijs, wonen of zijn er ongeveer 676 duizend geregistreerd in aardbevingsprovincies. Daarom kan ik zeggen dat één op de zes studenten in het hoger onderwijs rechtstreeks door de aardbeving wordt getroffen.

Ik wil u eraan herinneren dat, samen met onze studenten, ongeveer 18 academici die werkzaam zijn in 17 universiteiten in de regio die rechtstreeks door de aardbeving zijn beschadigd, ook rechtstreeks door de ramp zijn getroffen. Het aantal administratief personeel dat werkzaam is op onze universiteiten in het aardbevingsgebied bedraagt ​​ongeveer 30 duizend. Het spijt me u te moeten mededelen dat we in totaal 589 studenten hebben verloren bij deze grote ramp. 148 academisch en administratief personeel kwamen om bij de aardbeving.

Als we op 30 maart 2023 kijken naar de bouwschadesituatie op de campussen van 11 universiteiten in 18 provincies, zien we dat 4 gebouwen gesloopt zijn, 127 gebouwen zwaar beschadigd, 427 gebouwen matig of licht beschadigd en 642 gebouwen zijn onbeschadigd. Onze campussen zijn echter over het algemeen in betere staat dan veel andere instellingsgebouwen in steden.

Als Raad voor Hoger Onderwijs hebben we, als gevolg van de aardbeving in het centrum van Kahramanmaraş op 17 februari 2023, besloten om afstandsonderwijs te geven in het schooljaar 2022-2023, de lenteperiode, en om de kwestie opnieuw te evalueren en te delen met het publiek in April.

Vanaf 3 april 2023 is het alleen voor het voorjaarssemester van het academisch jaar 2022-2023, samen met het onderwijs op afstand dat momenteel wordt geïmplementeerd, mogelijk om contactonderwijs te geven aan studenten die dat willen zonder de voorwaarde van de nodige regelingen treffen door de nodige regelingen te treffen door de nodige beslissingen te nemen met betrekking tot het onderwijs aan de studenten, waarbij niet de beperking wordt toegepast dat maximaal 6 procent van de cursussen in een semester via afstandsonderwijs kan worden gegeven, volgens de ECTS-credits, die is opgenomen in het 30e artikel van de geldende procedures en principes met betrekking tot afstandsonderwijs in instellingen voor hoger onderwijs. Studenten die hun opleiding als student voortzetten in een andere instelling voor hoger onderwijs, kunnen hun opleiding op dezelfde manier voortzetten. of face-to-face in het voorjaars-, zomer- of de volgende onderwijs- en opleidingsperiode, tussentijdse examens in het voorjaarsseizoen worden online gemaakt door middel van onderwijs op afstand, met uitzondering van de programma's met praktijkonderwijs, die recht hebben op speciale studenten, op basis van het principe van transparantie en controleerbaarheid. Ook is het mogelijk gebruik te maken van multiple choice online examens, opdrachten, online quizzen, projecten, Learning Management System activiteiten, Learning Management System gebruiksanalyses en soortgelijke toepassingen. Besloten is te bepalen door de bevoegde besturen.”

Günceleme: 30/03/2023 16:53

Vergelijkbare advertenties