In welke provincies wordt mond- en klauwzeer waargenomen in Turkije?

Het ministerie van Land- en Bosbouw kondigt de maatregelen voor sapziekte aan
Mond-en klauwzeer

De maatregelen die zijn genomen vanwege de verspreiding van mond- en klauwzeer in het hele land, worden verruimd. 215 dorpen in Zonguldak werden in quarantaine geplaatst vanwege mond- en klauwzeer bij dieren. Maar in welke provincies en districten kwam mond- en klauwzeer voor?

Mond- en klauwzeer werd ontdekt bij dieren zoals koeien, schapen en geiten in schuren en stallen in de districten Ereğli, Alaplı, Kozlu, Gökçebey en centrale dorpen in Zonguldak. Uit voorzorg werd district Devrek in de dekking opgenomen en werden in totaal 215 dorpen in quarantaine geplaatst. Teams van de Provinciale Directie Land- en Bosbouw zijn begonnen met vaccinatiestudies in de regio's waar de ziekte voorkomt.

Oost-Anatolië Livestock Market, Europa's grootste dierenmarkt in Erzurum, was gesloten vanwege het SAT-2-type mond- en klauwzeervirus.

Ertan Ağtürk, adjunct-directeur van het Turkse mond- en klauwzeerinstituut, verbonden aan het ministerie van Land- en Bosbouw, verklaarde dat ze wekelijks gemiddeld 2 miljoen 500 doses vaccin produceren en dat ze het vaccinatiewerk tegen 20 april zullen voltooien.

Wat is mond- en klauwzeer?

Mond- en klauwzeer is een virusziekte van zelfs hoefdieren. Het is in de volksmond bekend als een bord of een dabak. Het is een virale ziekte die kan worden waargenomen bij alle evenhoevige dieren, gedomesticeerd of wild, die de dood veroorzaakt bij zwakke en jonge dieren met chronische aandoeningen, en in het algemeen leidt tot verlies van vlees, melk en arbeidskrachten. Het is een van de ziekten die moeten worden gemeld door het ministerie van Land- en Bosbouw van Turkije. Hoewel de mortaliteit van de ziekte laag is, heeft deze een hoge morbiditeit. Dit betekent: hoewel niet dodelijk, verspreidt het zich snel in de kudde of in het gebied. Hoewel het als een zoönose wordt beschouwd, is overdracht op de mens uiterst zeldzaam.

Günceleme: 16/03/2023 10:22

Vergelijkbare advertenties