Buitenlandse handelsvolume van Xinjiang Uyghur Autonome Regio steeg met 86,4 procent

Buitenlandse handelsvolume van Xinjiang Oeigoerse Autonome Regio Percentage gestegen
Buitenlandse handelsvolume van Xinjiang Uyghur Autonome Regio steeg met 86,4 procent

Volgens de gegevens die zijn aangekondigd door de Urumqi-douaneadministratie, was er in januari-februari een grote toename van het volume van de buitenlandse handel van de Oeigoerse Autonome Regio Xinjiang.

In januari en februari bereikte het import- en exportvolume van de Oeigoerse Autonome Regio Xinjiang 86,4 miljard 44 miljoen yuan, een stijging van 390 procent in vergelijking met dezelfde periode van het voorgaande jaar. Dit cijfer is 87,2 punten hoger dan het nationale gemiddelde en staat op de eerste plaats in het land.

Ondertussen steeg het exportvolume van de Oeigoerse Autonome Regio Xinjiang met 91,6 procent, 90,7 punten boven het gemiddelde van het land, en het importvolume steeg met 59,8 procent en bleef 62,7 punten hoger dan het gemiddelde niveau.

Kazachstan haalde Kirgizië in om de grootste handelspartner van de Oeigoerse Autonome Regio Xinjiang te worden. Het handelsvolume van Xinjiang Oeigoerse Autonome Regio met Kazachstan steeg met 118,9 procent en vormde 34,9 procent van de buitenlandse handelswaarde van Xinjiang.

Het buitenlandse handelsvolume tussen de Xinjiang Oeigoerse Autonome Regio en de 5 landen in Centraal-Azië steeg met 96,5 procent, waarmee een aandeel van 79,2 procent werd ingenomen in de totale buitenlandse handel van de Xinjiang Oeigoerse Autonome Regio. Daarnaast nam het volume van de buitenlandse handel met de Europese Unie toe met 48,5 procent.

Het was ook opmerkelijk dat het import- en exportvolume van particuliere ondernemingen in de Oeigoerse Autonome Regio Xinjiang met 99,7 procent toenam en 96,2 procent van het totale buitenlandse handelsvolume van de regio uitmaakte.

Günceleme: 18/03/2023 13:43

Vergelijkbare advertenties