Tankproductie beveiligingssysteem gestart voor Akkuyu NGS 4th Power Unit in Rusland

Tankproductie beveiligingssysteem gestart voor Akkuyu NGS Power Unit in Rusland
Tankproductie beveiligingssysteem gestart voor Akkuyu NGS 4th Power Unit in Rusland

In Rusland is de productie gestart van de hydraulische tank voor het actieve zonekoelsysteem (ADSS) voor de Akkuyu NGS 4th Power Unit. ADSS-tanks zijn een van de belangrijkste elementen van het beveiligingssysteem. NGS die werken zonder tussenkomst van personeel en het gebruik van externe voedingsbronnen behoren tot aanvullende beveiligingsmechanismen. De constructie bestaat uit vier tanks van elk 75 ton. De tanks zijn gemaakt van koolstofstaal en bevatten drie schouderringen met een diameter van meer dan 3 meter. Tijdens bedrijf bevat elke tank 60 kubieke meter waterige boorzuuroplossing. Het koelsysteem zorgt ervoor dat bij calamiteiten de restwarmte veilig uit de reactor wordt afgevoerd.

Sergei Butckikh, eerste plaatsvervangend algemeen directeur – Akkuyu NPP Construction Director, zei over de start van de productie van ADSS hydraulische tanks: “De productie van apparatuur voor Akkuyu NPP verloopt in overeenstemming met de projectdocumentatie en het bouwschema, inclusief het gecoördineerde werk van AKKUYU NÜKLEER-medewerkers en Russische collega's. . Na fabricage worden de koeltanks onderworpen aan hydraulische tests, een van de belangrijke fasen van de eindinspectie van de apparatuur. De tanks worden vervolgens overgebracht naar het veld in Turkije om in het reactorgebouw van de vierde power unit te worden geplaatst.”

Bij de bouw van de eerste kerncentrale in Turkije wordt de modernste en veiligste VVER-1200-technologie gebruikt, gebaseerd op de jarenlange ervaring van Rusland in het werken met dergelijke reactoren. 5 referentie-energie-eenheden werken voor Akkuyu NPP in Rusland en Wit-Rusland. Er zijn 34 reactoren die deze technologie gebruiken in aanbouw in 11 landen.

Günceleme: 30/03/2023 16:13

Vergelijkbare advertenties