Aardbevingen kosten Turkije ongeveer 2 biljoen TL

De kosten van aardbevingen voor Turkije bedroegen ongeveer biljoen TL
De kosten van aardbevingen voor Turkije bedroegen ongeveer 2 biljoen TL

Het ministerie van Financiën en Financiën meldde dat de aardbevingen in Kahramanmaraş en Hatay het land ongeveer 2 biljoen TL hebben gekost en overeenkomen met ongeveer 2023 procent van de nationale inkomensverwachting voor 9.

De verklaring op het sociale media-account van het ministerie luidt als volgt: "De aardbevingen en naschokken in Kahramanmaraş en Hatay, die tot de grootste bekende terrestrische aardbevingen op wereldschaal behoren wat betreft hun omvang en nabijheid van het oppervlak, hebben veroorzaakt sommige economische verliezen, evenals het verlies van mensenlevens dat ons hart als natie verbrandt. In dit moeilijke proces hebben we talloze stappen gezet en alle nodige middelen gemobiliseerd, dag en nacht werkend om oplossingen te vinden voor de dringende behoeften van onze burgers die slachtoffers van aardbevingen zijn als één hart, met alle instellingen van onze staat en onze natie. Daarnaast hebben we het aardbevingsevaluatierapport opgesteld door samen te werken met onze afdeling Strategie en Begroting, andere ministeries en openbare instellingen om alle schade, verliezen en behoeften in kaart te brengen.

Turkije Earthquake Recovery and Reconstruct Assessment Report opgesteld in overeenstemming met internationale normen; Het bestaat uit maatregelen genomen in het noodhulpproces, schade, macro-economische en sociale impact, totale kosten van de aardbeving en suggesties voor risicovermindering. Hoewel de omvang van de ramp het moeilijk maakte om de gegevens te verzamelen, benaderde de informatie over gebouwen, woningen, werkplekken, fabrieken, machines en uitrusting de kwaliteit van een volledige volkstelling. Volgens de huidige gegevens uit het veld werd in totaal 1,6 biljoen TL materiële schade vastgesteld. Aan de andere kant deed zich een totaal verlies van 351,4 miljard TL voor als gevolg van de daling van het nationale inkomen, naast de noodhulp en uitgaven aan het aardbevingsgebied, puinverwijderingsactiviteiten, verzekeringsbetalingen, inkomensderving, alle andere ondersteuningen en uitgaven.

De kosten van de ramp van de eeuw voor ons land bedragen ongeveer 2 biljoen TL (103,6 miljard dollar), wat overeenkomt met ongeveer 2023 procent van onze nationale inkomensverwachting voor 9 en laat zien dat we materiële schade en verliezen hebben ongeveer 1999 keer meer dan de Aardbeving van Marmara in 6. Turkije is een groot, machtig en dynamisch land. Met een groei van 2022 procent zelfs in 5,6, toen de stenen werden verdrongen in de wereldeconomie, slaagde het erin om een ​​van de landen te zijn met de beste groeiprestaties door zich positief te onderscheiden van andere landen. We hebben de wil, vastberadenheid en vastberadenheid om alle wonden die door deze grote ramp zijn toegebracht zo snel mogelijk te helen, in eenheid en solidariteit met onze natie, met de kracht die wordt geboden door de financiële ruimte die we hebben bereikt dankzij onze hoge groeiprestaties en de fiscale discipline die we hebben toegepast."

Günceleme: 17/03/2023 14:59

Vergelijkbare advertenties