Aanstellingsdatum voor 45 duizend leraren en quotaverdeling aangekondigd

Duizend Leraar Afspraak Datum en Quota Distributie aangekondigd
Aanstellingsdatum voor 45 duizend leraren en quotaverdeling aangekondigd

Minister van Nationaal Onderwijs Mahmut Özer kondigde aan dat, na het goede nieuws van president Recep Tayyip Erdoğan om 45 nieuwe leraren aan te stellen, ze de benoemingskalender en de verdeling van quota op branchebasis vanaf vandaag hebben aangekondigd. Özer verklaarde dat de voorlopige aanvragen voor de aanstelling van leraren op 27 maart - 1 april zullen worden ontvangen en dat de benoemingen op 8 mei zullen plaatsvinden.

Het ministerie van Nationaal Onderwijs maakte de benoemingskalender bekend voor de aanwerving van 45 duizend leraren en de verdeling van quota op basis van vestigingen.

Minister van Nationaal Onderwijs Mahmut Özer deed de volgende uitspraken met betrekking tot de nieuwe agenda voor lerarenafspraken: “Pre-sollicitatie- en mondelinge examencentrumvoorkeuren van onze lerarenkandidaten worden tussen 27 maart en 1 april afgenomen. Op 4 april wordt bekend gemaakt in welke examencentra de kandidaten het mondeling examen zullen afleggen. Tussen 7 en 16 april vinden mondelinge tentamens plaats en op 18 april wordt de uitslag bekend gemaakt. Tussen 2 en 6 mei ontvangen we de aanstellingsvoorkeuren van kandidaat-leraren en maken we de aanstellingsresultaten bekend op 8 mei. Onze leerkrachten starten op 1 september met hun taken op hun scholen. Ik wens dat het proces gunstig is voor al onze lerarenkandidaten die zich bij onze onderwijsfamilie zullen voegen.”

Minister Özer maakte ook de quotaverdeling op basis van vestigingen bekend met betrekking tot de toewijzing van 45 duizend leraren.

Erop wijzend dat afspraken zullen worden gemaakt uit 103 velden die de basis vormen voor benoeming voor lesgeven, deelde Özer de volgende informatie over de vijf velden die in deze context het meest zullen worden toegewezen: “Voor 45 duizend leraren, 7 duizend 878 quota voor klaslokalen onderwijs, 3 voor begeleiding, 604 voor voorschools onderwijs, 3 quota voor wiskunde in het basisonderwijs, 269 quota en 2 voor religieuze cultuur en ethiek."

Özer verklaarde dat 50 basispunten worden genomen als basis voor de toepassing op de toe te wijzen gebieden.

Grootste lerarenaanstelling in de afgelopen 20 jaar

Minister Özer herinnerde eraan dat er in de afgelopen 20 jaar leraarsbenoemingen zijn gemaakt en herinnerde eraan dat dit aantal 500 miljoen 1 duizend is gestegen van 200 duizend, en zei: “De nieuwe 45 duizend leraarsbenoemingen, die onze president, de heer Recep Tayyip Erdoğan, goed heeft gedaan news, is de eerste en grootste aanstelling van een leraar in de afgelopen 20 jaar. Ik wil van deze gelegenheid gebruik maken om onze president te bedanken voor zijn grote steun aan het onderwijs.” zijn afweging gemaakt.

Voor de toe te wijzen gebieden en de basisscore en quotalijst die de basis vormen voor de aanvraag. Klik op.
Voor de opdrachtenkalender Klik op.

Günceleme: 24/03/2023 12:13

Vergelijkbare advertenties