Interesse in gastronomie Toename in cruisetoerisme

Toenemende belangstelling voor gastronomie in cruisetoerisme
Interesse in gastronomie Toename in cruisetoerisme

Selectum Blu Cruises bereidt zich voor om gastronomieliefhebbers te verwelkomen op zijn reizen in het seizoen 2023. Door het "fine dining"-concept te combineren met cruisetoerisme met zijn door de chef ondertekende menu's, zal Selectum Blu zijn gasten een vakantie-ervaring bieden die hun verwachtingen overtreft met zijn hoge smaaknormen.

Het belang van eet- en drinkervaring in vakantiegewoonten neemt toe. Volgens de gegevens van de Wereldorganisatie voor Toerisme van de Verenigde Naties (VN) uit 2022 staat Turkije op de derde plaats in de lijst van landen die de meeste toeristen ter wereld ontvangen, na Frankrijk en Spanje. Gastronomie had een belangrijke plaats in de inkomsten uit toerisme met een aandeel van 3%. Wereldwijd bepaalt 27 procent van de toeristen de eet- en drinkgelegenheden en de diversiteit als criteria voor hun bestemmingskeuze. Selectum Blu Cruises houdt gelijke tred met deze trend en richt zich met zijn creatieve en assertieve menu's, bereid door chef-kok Bülent Yıldız en zijn team, op liefhebbers van lekker eten. De menu's, die worden bereid met zorgvuldig geselecteerde ingrediënten, bieden voorbeelden uit de Turkse, Mediterrane, Italiaanse, Verre Oosten- en wereldkeuken, gecombineerd met een comfortabele reis op een luxe schip.

“De keuken van Selectum Blu brengt de smaken van verschillende culturen samen”

Tayfun Turanlıoğlu, lid van de Raad van Bestuur van Selectum Blu Cruises, wees erop dat gastronomisch toerisme de afgelopen jaren wereldwijd snel is gegroeid en legde de stappen die zij in dit verband hebben genomen als volgt uit: “Naarmate het belang van eet- en drinkervaring in vakantiegewoonten toeneemt, neemt het aantal toeristen die het concept 'fine dining' in hun vakantieplannen willen opnemen, neemt ook toe. Uit onderzoek naar vakantiegewoonten bleek dat 80% van de vakantiegangers eet- en drinkgelegenheden en diversiteit als een belangrijke factor beschouwt. Omdat we ons hiervan bewust zijn, hebben we onze claim op luxe accommodatie-ervaring, reizen op onderscheidende routes en leuke activiteiten doorgevoerd in onze menu's en voedselkwaliteit. De keuken van Selectum Blu brengt de smaken van verschillende culturen samen en biedt onze gasten unieke smaken. Al onze maaltijden worden bereid met de meest verse en bijzondere ingrediënten. Het selectie- en bereidingsproces van de ingrediënten die in onze maaltijden worden gebruikt, is een van de belangrijkste factoren die de kwaliteit van onze smaken bepalen.”

“We geven om de kwaliteit van de smaak”

Tayfun Turanlıoğlu zei: "Een van de meest onvergetelijke ervaringen van een vakantie is een lekker diner bij zonsondergang, en we doen er alles aan om onze gasten elke avond de heerlijkste ervaring te bieden die ze doorbrengen bij Blue Sapphire, vergezeld van een prachtig uitzicht." : “Onze ervaren chef-kok Bülent Yıldız neemt onze gasten elke dag mee op gastronomische reis met de ambitieuze menu's die hij bereidt en de heerlijke schotels die hij serveert. Een van de kenmerken die Selectum Blu tot een van de meest geprefereerde cruisemerken maakt, is ongetwijfeld het belang dat het hecht aan voedselkwaliteit. Na elke reis krijgen we zeker positieve feedback van onze gasten. Dit motiveert ons om beter en innovatiever te zijn. Zalmgravlax, gevulde kippenvleugels en ossenhaas behoren dan ook tot de meest geprefereerde gerechten op ons schip. Zowel het ontwerp als de materialen van deze borden zijn erg creatief en smakelijk.”

Er is een bericht van de chef: “Ook dit seizoen gaan we onze gasten assertieve borden aanbieden.”

Chef-kok Bülent Yıldız zei dat gastronomie een van de belangrijkste punten is van de cruisevakantie-ervaring en zei dat ze het komende seizoen samen met het keukenteam een ​​ambitieus menu hebben voorbereid voor Selectum Blu-gasten, waarbij traditionele smaken worden gecombineerd met avant-garde en innovatieve raakt, en voegde eraan toe: "Terwijl onze gasten de unieke schoonheden van de Egeïsche Zee ontdekken, nemen wij hen mee op een culinaire reis met exclusieve menu's."

Günceleme: 28/03/2023 13:22

Vergelijkbare advertenties