China, Rusland en Iran houden gezamenlijke oefening in de Golf van Oman

China, Rusland en Iran houden gezamenlijke oefening in de Golf van Oman
China, Rusland en Iran houden gezamenlijke oefening in de Golf van Oman

Er is aangekondigd dat de zeestrijdkrachten van China, Iran en Rusland van 15 tot 19 maart gezamenlijke oefeningen zullen houden in de Golf van Oman. De drie landen in kwestie houden na 2019 en 2022 voor de derde keer gezamenlijke marine-oefeningen.

China zal een geleide-raketvernietiger genaamd Nanning naar de gezamenlijke oefening sturen en zal deelnemen aan trainingen op het gebied van onder meer zoeken in de lucht en redding op zee. De gezamenlijke oefening zal niet alleen nuttig zijn voor het verdiepen van de concrete samenwerking tussen de zeestrijdkrachten van de deelnemende landen, maar zal ook de wil en het vermogen van de partijen tonen om gezamenlijk de maritieme veiligheid te beschermen en een partnerschap van het lot op zee op te bouwen.

Günceleme: 15/03/2023 13:58

Vergelijkbare advertenties