Aanbevelingen voor degenen die hun kredietwaardigheid willen verbeteren

Advies voor degenen die hun kredietscore willen verhogen
Aanbevelingen voor degenen die hun kredietwaardigheid willen verbeteren

Çağada Kırmızı, de oprichter van de vergelijkingssite encazip.com en de spaarexpert, deed suggesties om de kredietwaardigheid hoog te houden. We kunnen leningen aanvragen wanneer we een huis of auto willen kopen of wanneer er een dringende behoefte is. Hoeveel en hoeveel rente een lening kan krijgen, verschilt echter van persoon tot persoon. Dit komt door de kredietscore. Kredietscore, ook wel kredietscore genoemd, wordt bepaald door de relatie van individuen met financiële instellingen en organisaties en hun financiële betrouwbaarheid te evalueren. U kunt uw kredietwaardigheid leren van Findeks, het platform dat in 2014 is gecreëerd door het Credit Bureau of Investigation (KBB). Daarnaast kunnen alle financiële instellingen de kredietwaardigheid inzien.

De kredietwaardigheid van degenen die hun schulden regelmatig betalen, stijgt

Er zijn vier hoofdfactoren bij de berekening van de kredietwaardigheid en de kredietwaardigheid wordt dienovereenkomstig bepaald. "Payback-gewoonte" is effectief bij 45 procent. Zoals uit de ratio blijkt, is de belangrijkste factor de betalingsgewoonte. Regelmatige en tijdige betalingen verhogen uw credit score. Vertraging of wanbetaling van schulden verlaagt uw kredietwaardigheid. "Huidige financiële rekening en schuldsituaties" worden bij 32 procent onderzocht. Er wordt binnen de limieten gerekend, rekening houdend met hoe de eerder gebruikte leningen zijn afgesloten en uw lopende leningen of zekerheden. 18 procent daarvan is "intensiteit van het gebruik van krediet". Terwijl de kredietscore van degenen die vaker leningen gebruiken, toeneemt, nemen degenen die minder vaak leningen gebruiken af. 5 procent daarvan zijn “nieuw verkregen leningen”. Als u onlangs een lening heeft afgesloten op de datum waarop u uw kredietscore laat berekenen, kan dit ertoe leiden dat uw kredietscore daalt.

Ideale kredietscore van 1500 en hoger

De kredietwaardigheid bepaald door Findeks, een dochteronderneming van de Kredi Kayıt Bürosu (KKB) waarin negen grote banken partner zijn, wordt berekend tussen 1 en 1900. Terwijl 1 de laagste score is, is 1900 de hoogste score. Volgens Findeks is uw kredietscore tussen 1 en 699 'zeer riskant', tussen 700 en 1099 'gemiddeld risico', tussen 1100 en 1499 'laag risico', tussen 1500 en 1699 'goed' en tussen 1700 en 1900 'zeer goed'. zit in de categorie. Om elke vorm van lenen bij banken te gebruiken, moet u minimaal 1100 kredietpunten hebben. De ideale kredietscore is 1500 punten en hoger. Als u niet op de zwarte lijst staat, kunt u uw kredietwaardigheid binnen 1-6 maanden verhogen door uw schulden regelmatig te betalen.

“Gebruik consumentenleningen in kleine bedragen en met korte looptijden”

De oprichter van de vergelijkingssite encazip.com en spaarexpert Çağada Kırmızı gaven de volgende suggesties aan degenen die hun kredietwaardigheid willen verbeteren:

“De grootste factor bij het verhogen van de kredietwaardigheid is de betaling van schulden. Om deze reden is het gunstig voor degenen die hun kredietwaardigheid hoog willen houden, om hun schulden regelmatig te betalen en op de vervaldata te letten. Als u een schuld heeft, zorg er dan voor dat u deze sluit zonder wanbetaling/opvolging. Schulden die worden afgesloten met regelmatige betalingen verhogen de kredietwaardigheid. Wees voorzichtig als u voor iemand instaat. Garant staan ​​voor mensen die betrouwbaar zijn en hun schulden op tijd en regelmatig zullen terugbetalen, zal de kredietwaardigheid verhogen. Hoewel we ze niet allemaal gebruiken, kunnen we veel verschillende bankrekeningen hebben. Ook is het handig om ongebruikte bankrekeningen te sluiten. Omdat het sluiten van ongebruikte bankrekeningen een positieve invloed heeft op uw kredietwaardigheid. Zorg ervoor dat de limieten van uw creditcards in verhouding staan ​​tot uw inkomen. Het proportioneel gebruiken van een creditcard heeft een positief effect op uw kredietscore. Regelmatige betaling van factuurschulden of automatische betalingsopdracht zal een positief effect hebben op uw credit score. Het volledige bedrag van het afschrift betalen in plaats van het minimale betalingsbedrag op de creditcardafschriften is een van de punten die de kredietwaardigheid verhogen. Een van de factoren die uw kredietscore verhogen, is door regelmatig een lening te gebruiken. Om uw kredietwaardigheid te verhogen, kunt u in sommige perioden kleine bedragen en korte termijnleningen gebruiken en de aflossing correct uitvoeren. Dit zal een positieve weerslag hebben op uw credit score.”

Günceleme: 31/03/2023 12:47

Vergelijkbare advertenties