De Turkse Rode Halve Maan bevindt zich in de aardbevingszone met alle EHBO-materialen

De Turkse Rode Halve Maan bevindt zich in de aardbevingszone met al het EHBO-materiaal
De Turkse Rode Halve Maan bevindt zich in de aardbevingszone met alle EHBO-materialen

Na de aardbeving met een kracht van 10 op de schaal van Richter, waarvan het epicentrum in het Pazarcık-district van Kahramanmaraş lag en die in totaal 7,4 provincies trof, stuurde de Turkse Rode Halve Maan al het EHBO-materiaal in zijn magazijnen door het hele land naar het aardbevingsgebied.

De teams van de Turkse Rode Halve Maan verzamelden zich onder voorzitterschap van president Kerem Kınık in het rampenoperatiecentrum van de Turkse Rode Halve Maan in Etimesgut, waar ze hun zoek- en reddings- en coördinatieactiviteiten in het aardbevingsgebied voortzetten.

De president van de Turkse Rode Halve Maan, Kerem Kınık, zei dat ze alle teams naar de regio hebben gestuurd.

Kınık verklaarde dat ze de teams in de Regionale Rampenbestrijdingscentra naar het aardbevingsgebied hadden gestuurd voor zoek- en reddingsacties en zei: “Onze tenten, kachels, mobiele soepkeukens, vrachtwagens en cateringvoertuigen werden naar het veld gemobiliseerd. Onze vrijwilligers en professionele teams werden naar het veld gemobiliseerd.” gezegd.

Kınık merkte op dat alle eenheden van de Turkse Rode Halve Maan momenteel op het veld zijn en zei: “We hebben alle bloedgroepen die nodig kunnen zijn uit onze nationale voorraden in onze bloedbanken naar de ziekenhuizen gestuurd. In die zin nodigen we onze burgers uit heel Turkije uit om bloed te doneren. De komende uren kan het aantal gewonden en de behoefte aan bloed toenemen.” hij zei.

Kınık wees erop dat de weersomstandigheden in het aardbevingsgebied slecht waren en zei: “Momenteel sturen we onze tenten en vrachtwagens naar 9 provincies vanuit de 7 rampenbestrijdingscentra van Turkije. Momenteel lossen we al onze capaciteit in onze magazijnen onder coördinatie van AFAD. Daarom mobiliseren onze logistieke teams en rampenteams van de Rode Halve Maan al onze capaciteiten in het veld.” gaf de informatie.

Kınık zei dat ze de hand van de burgers zullen vasthouden en zei: "Er zijn tenten, bedden, dekens, kachels, keukenbenodigdheden, droog voedsel om te voorzien in de behoefte aan onderdak in de noodhulp. Op het punt van bloeddiensten gaan onze zendingen door. gezegd.

Günceleme: 06/02/2023 13:34

Vergelijkbare advertenties

Wees de eerste om te reageren

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*