Het aantal doden bij de aardbeving steeg tot 912 en het aantal gewonden tot 5385

Het aantal doden bij de aardbeving, het aantal gewonden verhoogd tot e
Het aantal doden bij de aardbeving steeg tot 912 en het aantal gewonden tot 5385

President Erdoğan zei: “Mensen en instellingen die voor hulp naar de regio gaan, moeten in coördinatie met AFAD handelen. Hulpmiddelen die buiten de coördinatie van AFAD naar de regio worden gestuurd, veroorzaken onrust en bemoeilijken het bereiken van hun doel.

President Recep Tayyip Erdoğan, die naar het voorzitterschap van AFAD kwam om de studies over de aardbeving met een kracht van 10 op de schaal van Richter te coördineren, waarvan het epicentrum in het Pazarcık-district van Kahramanmaraş ligt en 7,7 provincies treft, sprak met de leden van de pers en zei: “ Vannacht om 04.17:1939 is het de belangrijkste aardbeving na de aardbeving in Erzincan van 7,7 die we in de vorige eeuw hebben meegemaakt.We waren geschokt door de grote ramp. De aardbeving, waarvan het centrum werd bepaald als het Pazarcık-district van Kahramanmaraş en waarvan de momentmagnitude volgens de laatste evaluatie werd gemeten als XNUMX, werd gevoeld in een groot gebied.

President Erdoğan verklaarde dat de diepte van de aardbeving was vastgesteld op 7 kilometer en zei: “De aardbeving veroorzaakte verwoesting in Kahramanmaraş, evenals in de provincies Hatay, Gaziantep, Kilis, Osmaniye, Malatya, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa en Adana. Hoewel er kleine schade is in andere provincies die relatief dicht bij het aardbevingscentrum liggen, is het duidelijk dat de grootste verwoesting hier plaatsvond. Ook in de steden van onze zuiderbuur Syrië, dicht bij onze grenzen, werden ernstige verwoestingen aangericht. Onze staat heeft actie ondernomen met al zijn instellingen sinds de aardbeving.” hij zei.

President Erdoğan verklaarde dat de gouverneurschappen in het aardbevingsgebied onmiddellijk alle kansen in hun eigen provincie mobiliseerden en vervolgde als volgt:

“In onze 10 provincies die door de aardbeving zijn getroffen, zijn er nog 10 gouverneurs aangesteld om samen te werken met onze huidige gouverneurschappen. Onze instellingen, zoals AFAD en Kızılay, die directe rampentaken hebben, stuurden hun teams naar de regio. Onze instellingen, met name onze Turkse strijdkrachten en gemeenten, die over de infrastructuur en training in rampenstudies beschikken, zijn opgeroepen. We gaven onze prioriteit aan zoek- en reddingsacties. Momenteel voeren 9 personeelsleden zoek- en reddingswerk uit, en dit aantal neemt voortdurend toe met degenen die het aardbevingsgebied van buitenaf bereiken. De opsporings- en reddingsactiviteiten van onze burgers, die zich onder de ingestorte gebouwen bevonden in onze provincies waar de aardbeving zware schade aanrichtte, gaan ononderbroken door.

Vanaf het moment van de aardbeving hebben we contact opgenomen met zowel de regio als onze vrienden in Ankara en hebben we het werk op de voet gevolgd. Ons coördinatiecentrum in Ankara werd onmiddellijk operationeel onder voorzitterschap van onze vice-president Fuat Oktay. Onze ministers gingen naar onze steden in het aardbevingsgebied en begonnen de werkzaamheden ter plaatse te coördineren. Vanuit nabijgelegen plaatsen zijn zoek- en reddingsteams en uitrusting, hulpgoederen vanuit het hele land naar het aardbevingsgebied gestuurd. Onze burgers helpen ook de zoek- en reddings- en hulpteams, die worden aangestuurd volgens de planning van AFAD.

"912 van onze burgers kwamen om het leven, 5 van onze burgers raakten gewond"

Benadrukkend dat het feit dat het winter was, het weer koud was en de aardbeving midden in de nacht plaatsvond, het moeilijk maakte, benadrukte president Erdoğan dat iedereen de snelst mogelijke reflex kreeg door hard en hard te werken, en zei: " Volgens de bevindingen tot nu toe hebben 912 van onze burgers het leven verloren en zijn 5 van onze burgers gewond geraakt. Het aantal mensen dat uit het puin is gered, is opgelopen tot 385. Het aantal vernietigde gebouwen is 2.” gezegd.

President Erdoğan zei dat het niet bekend is hoe hoog het aantal doden en gewonden zal stijgen:

“Onze hoop is dat we deze ramp hebben overleefd met het minste verlies aan mensenlevens. Het is natuurlijk van groot belang dat transport en communicatie in zulke periodes plaatsvinden. Hiervoor moeten met name de wegen die naar de wrakstukken leiden open blijven en mogen communicatiemiddelen alleen worden gebruikt wanneer dat nodig is. Personen en instellingen die voor hulp naar de regio gaan, dienen in afstemming met AFAD op te treden. Hulpmiddelen die buiten de coördinatie van AFAD naar de regio worden gestuurd, veroorzaken onrust en bemoeilijken het bereiken van hun doel.

Er zijn ook contacten gelegd met ons land voor internationale hulp. Naast de NAVO en de Europese Unie ontvingen we hulpaanbiedingen uit 45 landen. Ik wens Gods genade toe aan onze burgers die het leven lieten bij deze grote ramp, en een spoedig herstel aan onze gewonden. Ik hoop dat we deze rampzalige dagen in eenheid en solidariteit als land en natie achter ons zullen laten. Dag; 85 miljoen is de dag om één hart, één pols te zijn. Ik breng mijn beste wensen over aan onze broeders en zusters in ons land en in alle regio's waar de aardbeving werd gevoeld. Ik bid dat mijn Heer ons land en de hele mensheid zal beschermen tegen dergelijke rampen.”

De voorzitter van de Grote Nationale Assemblee van Turkije Mustafa Şentop, minister van Arbeid en Sociale Zekerheid Vedat Bilgin, minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Çavuşoğlu, minister van Industrie en Technologie Mustafa Varank, plaatsvervangend voorzitter van de AK-partij Binali Yıldırım en communicatiedirecteur Fahrettin Altun woonden ook de bijeenkomst bij bij het AFAD Coördinatiecentrum.

Günceleme: 06/02/2023 15:26

Vergelijkbare advertenties

Wees de eerste om te reageren

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*