EBWO lanceert fase twee om economische zone Suezkanaal te digitaliseren

EBWO lanceert tweede fase om economische zone Suezkanaal te digitaliseren
EBWO lanceert fase twee om economische zone Suezkanaal te digitaliseren

De Europese Bank voor Wederopbouw en Ontwikkeling (EBWO) lanceert de tweede fase van haar programma voor technische bijstand om de economische zone Suezkanaal (SCZone) te digitaliseren.

Om de administratieve formaliteiten te stroomlijnen en het beheer van investeerdersdiensten te versnellen, heeft de SCZone-functionaris een one-stop-shop voor investeerders opgericht, beheerd door de afdeling Investor Services.

De bank helpt SCZone bij het ontwikkelen van een efficiënte, concurrerende en milieuvriendelijke zakelijke omgeving die aantrekkelijk is voor internationale investeerders en die SCZone zal positioneren als een toonaangevende ruimte voor wereldwijde handel, industrieën en diensten en banen zal creëren voor Egyptenaren.

Fase twee omvat het opnieuw ontwerpen van meer dan 60 diensten, waaronder landbeheer, projectgoedkeuringen, milieugoedkeuringen, bedrijfsregistratie en vergunningen voor buitenlandse werknemers.

Technische ondersteuning omvat ook de volledige automatisering en digitalisering van een one-stop-shop door flexibele software- en hardwareoplossingen te bouwen. Hierdoor ontstaat een volledig geautomatiseerde en functionerende Investor Services Department (ISD) in de SCZone om investeerders beter van dienst te zijn en te ondersteunen. ISD-medewerkers krijgen ook een uitgebreide training om hun technische vaardigheden te vergroten.

“We zijn verheugd om onze vruchtbare samenwerking met SCZone uit te breiden en verder bij te dragen aan de succesvolle levering van een autonome, digitale en interactieve one-stop-shop. Alain Pilloux, Vice President of Banking van de EBWO, zei dat het project van SCZone een goed voorbeeld is van hoe we de levering van digitale diensten kunnen versnellen en kunnen bijdragen aan de doelstelling van SCZone om een ​​investeringshub van wereldklasse te worden.

Rania A. Al-Mashat, minister van Internationale Samenwerking en gouverneur van Egypte bij de EBWO, zei: “De samenwerking van SCZone met de bank om het digitale transformatieproces te versnellen weerspiegelt de diversiteit van ontwikkelingspartnerschappen tussen de Arabische Republiek Egypte. en de EBWO op het niveau van flexibele ontwikkelingsfinanciering en technische bijstand.”

"Het digitale transformatieproject van SCZone is van bijzonder belang in het licht van de toezegging van de Egyptische regering om investeringen in deze vitale regio aan te trekken en aan te moedigen en om het investeringsklimaat te stimuleren, procedures te stroomlijnen en te vereenvoudigen en de organisatie te verbeteren." studie en ontwikkeling van vaardigheden.”

Waleid Gamal El-Dien, president van SCZone, zei: “De one-stop-shopping-service die SCZone aan haar investeerders biedt, maakt deel uit van haar faciliterende strategie gebaseerd op digitale transformatie als een van de belangrijkste pijlers van 2020. -25 abonnement. SCZone streeft naar concurrerende en vereenvoudigde zakelijke procedures die buitenlandse investeringen aantrekken. We waarderen onze samenwerking met de EBWO terwijl we werken aan de digitalisering en herstructurering van onze beleggersdiensten. De samenwerking heeft ook tot doel de efficiëntie en het concurrentievermogen van de aangesloten havens te vergroten.”

De eerste fase van het project ging in augustus 2020 van start en werd met succes afgerond in 2022, waardoor de bureaucratie voor investeerders aanzienlijk werd verminderd. Zo is het aantal procedures voor geherstructureerde prioritaire diensten (bouwvergunningen, exploitatievergunningen, bedrijfsregisters, handhavingsvergunningen, keuring en controle) met 35 procent teruggebracht, is de dienstverleningstijd voor geherstructureerde diensten verkort. Lonen en servicekosten stegen met 52%, terwijl ze daalden met 110 procent.

Eind 2021 heeft de EBWO haar digitale benadering van de transitie in gang gezet, waarin een alomvattend kader wordt uiteengezet voor de manier waarop de bank haar drie instrumenten (investeringen, beleidstoezegging en adviesdiensten) zal gebruiken om de digitale transitie in de economieën in die het opereert.

Egypte is een van de oprichters van de EBWO. De bank heeft meer dan € 2012 miljard geïnvesteerd in 163 projecten in het land sinds de start van haar activiteiten daar in 10.

Günceleme: 24/02/2023 15:40

Vergelijkbare advertenties