ABB's gehandicapte kinderopvangcampus ontving Leed Gold-certificering

ABB's gehandicapte kinderopvangcampus ontving Leed Gold-certificaat
ABB's gehandicapte kinderopvangcampus ontving Leed Gold-certificering

De campus "Disabled Child Day Care Center", die op een oppervlakte van 5 vierkante meter werd gebouwd door PORTAŞ AŞ, een van de dochterondernemingen van de Ankara Metropolitan Municipality (ABB), om gehandicapte kinderen die in de hoofdstad wonen, sociaal te maken leven en zich onder gelijke omstandigheden te ontwikkelen zoals hun leeftijdsgenoten, werd bekroond met het "LEED GOLD"-certificaat.

17 procent van het jaarlijkse elektriciteitsverbruik van het gebouw wordt gedekt door de zonnepanelen op de campus "Disabled Child Day Care Center", die het "LEED" -certificaat ontvangt, het meest gebruikte classificatiesysteem voor groene gebouwen ter wereld , gegeven door de "American Green Building Council".

De kwaliteit van de binnenlucht wordt bewaakt met kooldioxidesensoren in alle klaslokalen van de campus, waar constant verse lucht wordt aangevoerd, gefilterd door mechanische ventilatiesystemen. Bovendien wordt regenwater dat van het dak en de tuin van het gebouw wordt opgevangen, opgeslagen en gebruikt voor irrigatie van groenvoorzieningen.

Sefer Yılmaz, plaatsvervangend algemeen directeur van PORTAŞ AŞ, verklaarde dat er op de campus 45 procent meer energiebesparingen worden gerealiseerd in vergelijking met standaardgebouwen: “Als PORTAŞ AŞ hebben we het project 'Barrier-Free Child Day Care Centre' gerealiseerd en in gebruik genomen voor onze bijzondere kinderen in 2022. In ons project hebben we geprobeerd een milieuvriendelijk en duurzaam gebouw te ontwerpen, rekening houdend met zowel de behoeften van onze speciale kinderen als de klimaatcrisis. Door de ontwerpen en producties die we in dit kader hebben gemaakt, mocht ons project het 'LEED GOLD'-certificaat ontvangen. Als we ons project in het algemeen beschouwen, is het Turkije's eerste 'LEED GOLD'-gecertificeerde dagopvang voor gehandicapte kinderen in Turkije en is het een voorbeeldig project geweest naar Europese normen in ons land.

In het slimme gebouw, dat milieuvriendelijk is ontworpen, het grootste kinderdagverblijf van Turkije; amfitheater voor 200 personen voor bijeenkomsten en optredens, 65 klaslokalen van 9 vierkante meter voor visueel, auditief en lichamelijk gehandicapte kinderen, 2 polyvalente zalen, speeltuinen, groenterras met beplanting, 1 oplaadpunt voor elektrische voertuigen en fietsenstallingen. gelegen.

Günceleme: 05/02/2023 14:56

Vergelijkbare advertenties

Wees de eerste om te reageren

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*