TurkStat januari 2023 Inflatiepercentage aangekondigd, hoeveel, welk percentage?

TUIK januari inflatiepercentage wordt aangekondigd hoeveel procent
TurkStat januari 2023 Inflatiepercentage aangekondigd, hoeveel, welk percentage

De inflatiecijfers van januari toonden de inflatie in de eerste maand van het nieuwe jaar. Na de door TURKSTAT aangekondigde gegevens kwamen de tarieven naar voren in PPI en CPI. Welnu, wat is het inflatiepercentage van januari 2023, welk percentage was het?

TURKSTAT JANUARI 2023 INFCATIEGEGEVENS AANGEKONDIGD

Aan het begin van elke maand houdt het Turks Instituut voor de Statistiek de gegevens van de voorgaande maand bij. Op vrijdag 3 februari 2023 om 10.00 uur werd de januari-inflatie aangekondigd. Volgens de last-minute verklaring van TURKSTAT bedroeg de maandelijkse inflatie 6.65 procent en werd de jaarlijkse inflatie aangekondigd als 57,68 procent per jaar.

Na de aankondiging van de inflatie in januari werd het tempo van de huurstijgingen duidelijk. Inflatiegegevens waren ook de eerste gegevens voor gepensioneerden en ambtenaren.

HOEVEEL WERD DE INFLATIE VERWACHT?

Aan het begin van het jaar werd verwacht dat de maandelijkse inflatie hoog zou blijven met 3.8% als gevolg van de stijgingen die werden toegepast op veel producten, van openbaar vervoer tot brood, terwijl de jaarlijkse CPI naar verwachting sterk zou dalen tot 53.50% als gevolg van de basisinflatie. effect.

De consumentenprijzen stegen in december met 1,18 procent en eindigden 2022 op 64,27 procent.

ENAG 2023 JANUARI INFCATION GEGEVENS AANGEKONDIGD

De Inflation Research Group (ENAG), onafhankelijk gevormd door academici en economen, heeft inflatiecijfers bekendgemaakt. Dienovereenkomstig bedroeg de inflatie over 12 maanden 121.62 procent, terwijl de maandelijkse inflatie in januari 9.26 procent bedroeg.

Elke maand komt de Inflation Research Group (ENAG) voor het publiek met zijn eigen berekende inflatiepercentage. Het is opmerkelijk dat er een grote kloof is tussen de aangekondigde ratio's en TURKSTAT.

Volgens de gegevens van de Inflation Research Group (ENAG), onafhankelijk gevormd door academici en economen, steeg deze in januari met 9.26 procent. De stijging van de e-CPI in de afgelopen 12 maanden was 121.62 procent.

HOOGSTE STIJGING IN HUISHOUDELIJKE GOEDEREN

Wanneer TurkStat-subgroepen als indicator worden genomen, was de minimale maandelijkse toename 1,79 procent en de hoogste toename was in het item Huishoudelijke artikelen met 17,69 procent.

Günceleme: 03/02/2023 10:27

Vergelijkbare advertenties

Wees de eerste om te reageren

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*