Tatar: 'Deze naschokken zullen nog lang aanhouden'

Tataars, deze naschokken zullen nog lang aanhouden
aardbeving

Orhan Tatar, General Manager of Earthquake and Risk Reduction van het Disaster and Emergency Management Presidency (AFAD), legde de laatste stand van zaken met betrekking tot de aardbevingen uit.

Enkele krantenkoppen uit de toespraak van Tatar zijn als volgt: “Na deze aardbeving vonden bijna 100 of zelfs meer dan 100 naschokken plaats, waarvan 3 met een kracht van meer dan 6.6, waarvan de grootste 6,6 was. Een andere aardbeving met een kracht van 7.6, gecentreerd in Elbistan, vond zojuist plaats binnen de grenzen van Kahramanmaraş. Beide zijn aardbevingen die elkaar onafhankelijk van elkaar triggeren. Er is een ernstige aardbeving in de regio. Deze naschokken zullen nog lang aanhouden. Na zo'n grote hoofdschok tot 7.7, 7.6 na de grote hoofdschokken, zullen naschokken tot zes magnitudes, d.w.z. 6.7, 6.6, 6.5, doorgaan in de regio. We schatten dat deze naschokken nog zeker een jaar aanhouden na een aardbeving van deze omvang.

Het belangrijkste punt hier is dat we onze burgers vragen om geen beschadigde gebouwen binnen te gaan. Dit is erg belangrijk omdat na de eerste hoofdschok de gebouwen die moe worden na naschokken van 6 of meer magnitude en 5 en hoger na de eerste hoofdschok beschadigd kunnen raken bij de naschokken van 5 en hoger die kunnen optreden, zelfs als ze het hebben overleefd bij die aardbevingen. Dat is wat we onze burgers vragen te doen. We moeten dit proces op de meest nauwkeurige manier doorlopen, vooral door niet in beschadigde, licht beschadigde, matig beschadigde of zwaar beschadigde gebouwen te wonen, er uit de buurt te blijven, vooral in verzamelgebieden, en rekening te houden met de waarschuwingen van de ambtenaren.

De meest recente aardbeving in de regio was een aardbeving die plaatsvond in 1114. Daarom was deze regio jarenlang een regio die weerstand bood als een seismische leegte.

Het is buitengewoon belangrijk voor ons dat we leden van de pers en onze burgers vragen geen geloof te hechten aan enige andere verklaring dan de officiële verklaringen die we hier hebben afgelegd.”

Günceleme: 06/02/2023 14:28

Vergelijkbare advertenties

Wees de eerste om te reageren

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*