2 323 personen met een handicap zullen in februari worden geplaatst als overheidsfunctionarissen

Duizend gehandicapte personen zullen in februari als overheidsfunctionaris worden geplaatst
2 323 personen met een handicap zullen in februari worden geplaatst als overheidsfunctionarissen

Derya Yanık, minister van Gezin en Sociale Diensten, zei: “Eind februari zullen we, in aanwezigheid van onze president, 2.323 gehandicapte personen als ambtenaar plaatsen. Zo verhogen we het aantal gehandicapte ambtenaren werkzaam in de publieke sector tot 67.985.” gezegd

Derya Yanık, minister van Gezinszaken en Sociale Diensten, benadrukte dat ze niet alleen geven om tegemoet te komen aan de behoeften van gehandicapten, maar ook om hun deelname aan het beroepsleven en zei: “Een van de belangrijke elementen van de deelname van gehandicapten aan het leven is hun directe deelname in de maak. Het wegnemen van de obstakels voor hun bestaan ​​op alle terreinen van het leven betekent ook het versterken van het arbeidsnetwerk. Als ministerie voeren we onderzoeken uit die de kansen op werk van onze gehandicapten vergroten, met dien verstande dat elk individu kan deelnemen aan het beroepsleven.” gezegd.

Minister Yanık verklaarde dat op 30 november 2022 2.323 posities waren aangevraagd door openbare instellingen voor de plaatsing eind februari, en dat de kandidaten hun voorkeuren op 13 januari 2023 hadden ingevuld, volgens de voorkeursgids gepubliceerd door ÖSYM.

“We hebben het aantal gehandicapte ambtenaren in de publieke sector verhoogd naar 67.985”

Yanik herinnert eraan dat het aantal gehandicapte mensen dat in de publieke sector werkte in 2002 5.777 bedroeg, maar twaalf keer zo hoog was tot 20 met het aantal gehandicapte ambtenaren dat in de afgelopen 12 jaar werd aangesteld, zei Yanik:

“Eind februari 2023 zullen we, in aanwezigheid van onze voorzitter, 2.323 personen met een handicap plaatsen als ambtenaar. Daarmee hebben we het aantal gehandicapte ambtenaren in de publieke sector verhoogd tot 67.985. Ons doel is om de kansen op werk en ondernemerschap van onze mensen met een handicap te verbeteren en hen in staat te stellen direct en gelijkelijk deel te nemen aan het sociale leven, het dagelijkse leven en het arbeidsleven als andere burgers zonder handicap.

"We blijven voldoen aan de EKPSS-vergoeding van onze gehandicapte burgers"

Minister Yanık herinnerde eraan dat de aanvraag voor de selectie van gehandicapt openbaar personeel (EKPSS) voor de tewerkstelling van gehandicapte ambtenaren in de publieke sector in 2012 van start ging, en verklaarde dat zij als ministerie de EKPSS-vergoeding van gehandicapte burgers blijven voldoen. Minister Yanık verklaarde dat het examengeld van 2022 TL uit de begroting van het ministerie voor 11.832.875 EKPSS werd overgedragen aan het voorzitterschap van het meet-, selectie- en plaatsingscentrum (ÖSYM).

Günceleme: 05/02/2023 14:14

Vergelijkbare advertenties

Wees de eerste om te reageren

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*