Voorbereiding Economiecongres gaat door met 'Art Economics Forum'

Economie Congres Voorbereidingen gaan verder met Art Economy Forum
Voorbereiding Economiecongres gaat door met 'Art Economics Forum'

Het "Art Economics Forum", dat zal worden gehouden als onderdeel van het Second Century Economics Congress, zal op 6 februari worden gehouden in het Ahmed Adnan Saygun Art Center (AASSM).

Georganiseerd met de medewerking van de afdeling cultuur en kunst van de gemeente Izmir en de mediterrane academie van Izmir, zal het "Art Economy Forum" de actoren van de kunstmarkt uit verschillende vakgebieden samenbrengen. Het is de bedoeling dat het forum ook een rol zal spelen bij het formuleren van beleidsvoorstellen die zullen worden voorgelegd aan het hoofdcongres, dat van 15 tot 21 februari zal plaatsvinden.

Art World komt bijeen in Izmir

Het "Art Economics Forum" zal academici, regisseurs en producenten die werkzaam zijn op het gebied van cultureel erfgoed, archeologen, museologie-experts, curatoren en kunstenaars in Izmir samenbrengen. De deelnemers zullen de taak op zich nemen om beleid te ontwikkelen met betrekking tot de negativiteiten van het huidige sociale en culturele klimaat en hoe deze problemen kunnen worden opgelost.
İzmir Development Agency (İZKA), Anatolian Cinema and Television Professional Association (ASITEM), İzmir Culture, Art and Education Foundation (İKSEV), Darağaç Collective, Street Artists Association, İzmir Cinema Office, Sustainable Urban Development Network, Balconnection Tientallen verschillende organisaties zoals aangezien VHS Film naar verwachting zal deelnemen.
Veel experts in verschillende kunsttakken zoals regisseur en acteur Ezel Akay, curator en schrijver Beral Madra, curator en schrijver Vasıf Kortun, cultuurmanager Sarp Keskiner zullen ook het forum bijwonen.

Forums worden gehouden in zeven verschillende gebieden

In het kader van het Economiecongres van de Tweede Eeuw worden zeven verschillende fora georganiseerd onder de titels Kunsteconomie, Straateconomie, Werkgelegenheidsproblemen, Internationale Investeringen, Jeugd, Kinderen en Onderwijs. Vertegenwoordigers van tientallen instellingen, organisaties, verenigingen, organisaties en stichtingen die zich bezighouden met veel verschillende kwesties uit heel Turkije zullen de forums bijwonen.

Het is mogelijk om zich te registreren voor de forums, die gratis zijn en openstaan ​​voor iedereen die geïnteresseerd is, binnen het vastgestelde quotum van de mobiele applicatie "Economics Congress". Na het aanmaken van een registratie is het mogelijk om met een speciaal gedefinieerde QR-code het evenemententerrein te betreden. De applicatie "Economics Congress" kan worden gedownload naar telefoons en tablets vanuit de App Store en Google Play.

De resultaatverklaring krijgt vorm

In het kader van de voorbereidende bijeenkomsten van het Second Century Economics Congress werden bijeenkomsten gehouden van boeren, arbeiders en industriëlen, kooplieden en ambachtslieden. De ontwerpverklaringen die door deze drie groepen zijn opgesteld, zijn geëvalueerd in vier verschillende bijeenkomsten van deskundigen, getiteld We Agree with Each Other, Returning to Our Nature, Understanding Our Past en Seeing the Future.
Ook de meningen en suggesties die naar aanleiding van de zeven te organiseren fora naar voren zijn gekomen, zullen een rol spelen bij de totstandkoming van de verklaringen. De definitieve versie van de verklaring, die gedurende het hele proces door veel verschillende tafels door een gemeenschappelijke geest is gevormd, zal op 21 februari met heel Turkije worden gedeeld.

Het programma van het Art Economics Forum is als volgt samengesteld:

Toespraken openen
10.00 - 10.15 Güven Eken – adviseur van de burgemeester van de grootstedelijke gemeente Izmir
10.15 - 10.45 "Op de rand van nieuw cultureel beleid" - Assoc. dr. Serhan Ada, Istanbul Bilgi University, hoofd van de UNESCO-leerstoel voor cultuurbeleid en culturele diplomatie
10.45 – 12.15 Erfgoed en Gemeenschappen
dr. Gökçe Sanul Diner (Moderator) İzmir University of Economics, Faculteit Communicatie
Mahir Polat Plaatsvervangend secretaris-generaal van de grootstedelijke gemeente Istanbul
prof. dr. Metin Ekici UNESCO Turkse Nationale Commissie (UTMK) – Commissie immaterieel cultureel erfgoed
12.15 - 13.00 eetpauze
13.00 – 14.30 Industrieën
dr. Funda Lena (Moderator) Onderzoeker / Academicus
Bülent Forta Mü-Yap Lid van de raad van bestuur / algemeen coördinator
Kenan Kocatürk Voorzitter van het bestuur van de Turkse uitgeversvereniging
Ezel Akay Regisseur, producent, acteur
Deniz Ova Zout Algemeen Directeur
14.40 – 16.10 Onafhankelijken en artiesten
Hale Eryılmaz (Moderator) Redacteur / Cultuurmanager
Sarp Keskiner Cultuurmanager
Azize Tan Ayvalık Filmfestivaldirecteur
Cenkhan Aksoy Daragac Collectief
Ali Cem Doğan Darağaç Collectief
16.10 - 16.20 zoeken
16.20 – 17.50 Instellingen en Markt
associ. dr. Ebru Nalan Sülün (moderator) Kunsthistoricus - kunstcriticus International Association of Art Critics (AICA-TR)
Beral Madra (Online) Curator, auteur
Master of the Gospel Arkas Art Center Directeur
Bahar Sooğuz Be Contemporary
Vasif Kortun Curator-auteur

Günceleme: 05/02/2023 14:16

Vergelijkbare advertenties

Wees de eerste om te reageren

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*