Export van Aegean Exporters' Associations in januari 2023 met 5 procent gestegen

De export van Egeïsche exporteurs in januari is procentueel gestegen
Export van Aegean Exporters' Associations in januari 2023 met 5 procent gestegen

Terwijl Turkije in januari een export realiseerde van 10 miljard 19 miljoen dollar met een stijging van 375 procent, droegen Aegean Exporters' Associations 5 miljard 1 miljoen dollar bij aan dit cijfer door de export in januari met 433 procent te verhogen.

In de export van 1 miljard 433 miljoen dollar die Aegean Exporters' Associations in januari realiseerde, waren industriële producten vertegenwoordigd met een aandeel van 747 miljoen dollar en landbouwproducten waren vertegenwoordigd met 27 miljoen dollar met een stijging van 603 procent. Hij bracht 82 miljoen dollar aan vreemde valuta naar het land.

De Aegean Ferro and Non-Ferro Metals Exporters' Association, die maandelijks het hoogste exportcijfer van de sectoren behaalt, verstevigde haar positie aan de top met een export van 194 miljoen dollar in januari.

Aegean-chemici, die niet vertegenwoordigd zijn onder de paraplu van Aegean Exporters' Associations, exporteerden in januari voor 130 miljoen dollar.

De Aegean Ready-to-Wear and Apparel Exporters' Association werd geregistreerd als de tweede Association die het meest exporteert met 116 miljoen dollar.

De Aegean Fisheries and Animal Products Exporters' Association, die van de Agriculture and Food Unions het meest exporteert, liet januari met 3 miljoen dollar achter zich met een stijging van 112 procent.

Aegean Fresh Fruit and Vegetable Exporters' Association bracht 8 miljoen dollar naar het land met een stijging van 100 procent, en de Aegean Olive and Olive Oil Exporters' Association bracht 95 miljoen dollar naar het land.

De Aegean Mineral Exporters' Association verhoogde haar export tot 82 miljoen dollar, en de Aegean Tobacco Exporters' Association verhoogde haar export met 60 procent tot 81 miljoen dollar.

De Aegean Cereals, Pulses, Oilseeds Exporters' Association verhoogde haar export tot 21 miljoen dollar met een stijging van 76 procent.

Aegean Dried Fruits and Products Exporters' Association en Aegean Furniture Paper and Forest Products Exporters' Association realiseerden een export van 7 miljoen dollar met een versnelling van 67 procent.

Aegean Textile and Raw Materials Exporters' Association realiseerde een export van 28 miljoen dollar met een stijging van 39 procent, en de Aegean Leather and Leather Products Exporters' Association realiseerde een export van 17 miljoen dollar met een stijging van 18 procent.

Jak Eskinazi, voorzitter van de vakbondscoördinator van Aegean Exporters, legde uit dat 9 vakbonden hun export verhoogden en 3 vakbonden achterbleven bij de prestaties van vorig jaar: “Ondanks deze moeilijke conjunctuur zijn we 2023 begonnen met een stijging van 5 procent. Onze sectoren ferro- en non-ferrometalen, chemie, confectiekleding, aquatische producten en dierlijke producten, vers fruit behaalden driecijferige exportcijfers. Het aandeel van onze landbouwexporteurs in de export van de EİB steeg van 34 procent naar 42 procent. We kunnen stellen dat onze landbouwsector de export van onze regio levend houdt. We voorzien dat onze landbouwexport de komende drie maanden de 7 miljard dollar zal overschrijden.” gezegd.

Eskinazi zei: “De stagnatie houdt aan in onze industriële sectoren, de ruggengraat van onze export. De komende 6 maanden zijn cruciaal. De wisselkoers moet stijgen met de inflatie, zodat we ons concurrentievermogen kunnen behouden, de verlagingen van de energieprijzen zijn onvoldoende, er moet rekening worden gehouden met de inflatie en de problemen die exporteurs ervaren met betrekking tot de toegang tot financiering moeten worden opgelost. Door het gevoerde beleid in Turkije moesten we onze verhandelbare producten in 2022 exporteren tegen een lagere prijs dan de importprijs. Terwijl het tekort op de buitenlandse handel groter werd, werden exportproducten geëxporteerd tegen prijzen die nog lager waren dan ze hadden moeten zijn. In januari steeg ons tekort op de buitenlandse handel van 10 miljard dollar naar 14 miljard dollar in vergelijking met vorig jaar, en we waarschuwden dat ons tekort op de buitenlandse handel, dat in 2022 110 miljard dollar bereikte, in deze conjunctuur zou kunnen oplopen tot 150 miljard dollar. Hoe terecht onze waarschuwing was, blijkt uit de cijfers van januari. Als er geen dringende maatregelen worden genomen, kan ons tekort op de buitenlandse handel oplopen tot 160 miljard dollar.” hij zei.

Jak Eskinazi zei: "We bezoeken onze leden in hun eigen stad door "Aegean Export Meetings" te organiseren om het aantal exporterende bedrijven in de Egeïsche regio te vergroten, onze banden te versterken en de problemen in de export te bespreken met al onze belanghebbenden. . Onze exporteurs zijn uiterst ijverig. We verwachten dat we in 2023 de 18 miljard dollar zullen overschrijden als het juiste klimaat wordt geboden. We zijn hoopvoller voor de tweede helft van 2023. Als EIB zijn we onze contacten met verre markten begonnen met onze handelsdelegaties in Maleisië en Colombia, en onze exporteurs vervullen hun verantwoordelijkheden.” hij beëindigde zijn toespraak.

Egeïsche regio's januari exporteert 2 miljard 400 miljoen dollar

Egeïsche regio verhoogde in januari 2023 zijn export met 15 procent tot 2 miljard 400 miljoen dollar.

İzmir haalde in januari 27 miljard 1 miljoen dollar naar Turkije met een stijging van 411 procent. Aegean Free Zone en İzmir Free Zone droegen 274 miljoen dollar bij aan de export van İzmir.

In januari 2023 liet Manisa een prestatie zien van 4 miljoen dollar met een stijging van 353 procent, terwijl Denizli derde werd met een export van 13 miljoen dollar met een stijging van 309 procent. Balıkesir droeg 61 miljoen dollar bij met een stijging van 100 procent, Aydın 3 miljoen dollar met een stijging van 69 procent, 8 miljoen dollar met een stijging van 64 procent in Muğla, 34 miljoen dollar in Kütahya, 30 miljoen dollar in Uşak en 26 miljoen dollar in Afyonkarahisar.

Günceleme: 05/02/2023 11:18

Vergelijkbare advertenties

Wees de eerste om te reageren

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*