Europa's eerste fabriek voor cilindrische lithium-ionbatterijen produceert dagelijks 24 batterijen

Duizenden batterijen worden dagelijks geproduceerd in Europa's eerste fabriek voor cilindrische lithium-ionbatterijen
Europa's eerste fabriek voor cilindrische lithium-ionbatterijen produceert dagelijks 24 batterijen

Minister van Industrie en Technologie Mustafa Varank deed examens in Europa's eerste en enige productiefaciliteit voor cilindrische lithium-ionbatterijen, opgericht door ASPİLSAN Energy met een investering van 1,5 miljard lira, die officieel werd geopend door president Recep Tayyip Erdoğan.

Volgens de verklaring van het ministerie onderzocht minister van Industrie en Technologie Mustafa Varank de eerste en enige productiefaciliteit voor cilindrische lithium-ionbatterijen in Europa, opgericht door ASPİLSAN Energy met een investering van 1,5 miljard lira, die officieel werd geopend door president Recep Tayyip Erdoğan. Minister Varank merkte op dat de energie-industrie een grote transformatie heeft ondergaan en zei: "We willen van Turkije een belangrijke speler maken in de batterij-industrie en opslagtechnologieën." gezegd.

Minister Varank, die de productielijnen voor lithiumbatterijen inspecteerde, werd vergezeld door Mustafa Elitaş, plaatsvervangend voorzitter van de AK-partijgroep, voormalig minister van Energie en Natuurlijke Hulpbronnen Taner Yıldız en fabrieksfunctionarissen.

Duizenden batterijen worden dagelijks geproduceerd in Europa's eerste fabriek voor cilindrische lithium-ionbatterijen

“Serieuze transformatie”

Minister Varank, die zei dat de energie-industrie een grote verandering en transformatie doormaakt, zei: “Er is een zeer serieuze transformatie gaande in de energiesector, vooral met de elektrificatie van auto's. Lithium-ionbatterijen zijn ook zeer belangrijke spelers in deze transformatie. We ondersteunen investeringen op het gebied van lithium-ionbatterijen in Turkije. We hebben deze investering van ASPİLSAN ondersteund met onze incentives.” hij zei.

"Hij wordt een belangrijke speler"

Minister Varank zei dat de Turkse autofabrikant Togg, samen met Farasis, de handen uit de mouwen heeft gestoken voor een auto-georiënteerde batterij-investering in Turkije. “Nogmaals, het wereldwijde Ford-bedrijf heeft aangekondigd dat het een batterij-investering zal doen in Turkije. Daarnaast investeren verschillende bedrijven momenteel in opslagtechnologieën in Turkije. We willen van Turkije een belangrijke speler maken in de batterij-industrie en opslagtechnologieën.” gebruikte zijn uitspraken.

"24 duizend stuks productie"

Minister Varank verklaarde dat ASPİLSAN een faciliteit is die is opgericht met technologieoverdracht en zei: “Ze hebben de technologie samen met hun partners in Korea ontwikkeld en produceren momenteel hier. Het 18.650-model kan in deze faciliteit 24 van deze batterijen per dag produceren, en ze verhogen momenteel de productie. Er zijn producties die overschakelen van enkelploegendienst naar 2ploegendienst. We zullen blijven werken om van Turkije een belangrijke speler op dit gebied te maken.” gezegd.

“Grondstof uit Turkije”

Minister Varank stelt dat de meeste grondstoffen die in batterijen worden gebruikt momenteel als mijnen in Turkije worden aangetroffen, en merkte op dat we met de winning van deze mijnen en het gebruik van zuiveringstechnologieën hier deze batterijen daadwerkelijk in een staat kunnen brengen waarin de technologie is door onszelf ontwikkeld en de grondstoffen worden in de toekomst door onszelf ontwikkeld en geproduceerd.

“Een onmisbaar element”

Minister Varank, die zei dat hij als ministerie van Industrie en Technologie deze industrie zal ondersteunen, zei: “Want op dit moment is elektrificatie een heel belangrijk en onmisbaar element, vooral elektrische auto’s. Hopelijk zien we de komende tijd meer spelers en zien we dat ASPİLSAN verschillende modellen batterijen produceert met verschillende mogelijkheden.” maakte zijn opmerking.

“De grootste batterijfabrikant”

ASPİLSAN Energy werd opgericht in 1981. Het bedrijf is actief in de sectoren energie, defensie en ruimtevaart en werd het eerste bedrijf in Europa dat in massaproductie van lithium-ion oplaadbare 18650 cilindrische batterijen produceerde. ASPİLSAN, dat ook batterijsystemen voor vliegtuigen/helikopters produceert in de eerste en enige Ni-Cd-chemie van Turkije, is de grootste batterijfabrikant van Turkije.

“19 procent van de omzet gaat naar R&D”

ASPİLSAN blijft werken met 273 medewerkers. Met als doel een omzet van 2023 miljoen dollar en een export van 44,8 miljoen dollar in 13,2, besteedde het bedrijf in 2002 19 procent van zijn omzet aan R&D. ASPİLSAN, dat tot nu toe heeft geprofiteerd van projectgebaseerde prikkels van 163 miljoen lira, streeft ernaar om in de komende periode cellen van het prismatische type, lithium-ijzerfosfaat (LFP)-chemie, 3.2 V-spanning en 100 Ah-capaciteit te produceren.

“President Erdogan opende het”

De basis van de Li-ion cilindrische batterijproductiefaciliteit, de nieuwe investering van ASPİLSAN, werd in oktober 2020 gelegd in Mimarsinan OSB. De faciliteit is in januari 2022 operationeel geworden. De massaproductie van de eerste lithium-ionbatterij in Turkije en de regio begon eind juni 2022. De officiële opening van de faciliteit vond plaats in juli 2022 met de collectieve openingsceremonie die werd bijgewoond door president Recep Tayyip Erdoğan in Kayseri.

Alle rechten behoren toe aan Turkije

Alle intellectuele en industriële eigendomsrechten van de lithium-ionbatterijen die in productie zijn genomen, behoren toe aan ASPİLSAN, dat wil zeggen Turkije. De batterijen die in de faciliteit worden geproduceerd, kunnen werken bij min 30 graden Celsius. Batterijen met nikkelrijk lithium-nikkel-mangaan-kobaltoxide in hun chemie zijn oplaadbaar. De geproduceerde cilindrische batterijen kunnen vooral worden gebruikt in de defensie-industrie, in radio's en in elk draagbaar systeem. Cilindrische batterijen vinden ook hun plaats in de civiele sfeer. Cilindrische batterijen worden op veel gebieden gebruikt, van stofzuigers tot elektrische fietsen, van telecommunicatie tot elektrische voertuigen.

Günceleme: 05/02/2023 11:54

Vergelijkbare advertenties

Wees de eerste om te reageren

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*