2022 was een jaar vol records in het personenvervoer per spoor

Een jaar vol records in het personenvervoer per spoor
2022 was een jaar vol records in het personenvervoer per spoor

Minister van Transport en Infrastructuur Adil Karaismailoğlu wees erop dat 2022 een jaar vol records was in het vervoer van passagiers per spoor en zei: “Vorig jaar stegen onze YHT-passagiers met 114 procent in vergelijking met het voorgaande jaar en overschreden ze 9 miljoen 363 duizend. In de hoofdlijnen steeg het aantal passagiers met 327 procent tot 4 miljoen 326. In 2022 reisden 321 miljoen 285 duizend van onze burgers binnen en tussen steden met onze spoorwegsystemen.

Minister van Transport en Infrastructuur Adil Karaismailoğlu verklaarde dat ze de resultaten beginnen te zien van de investeringen in de spoorweg sinds 2003 en zei: “Sinds 2003 hebben we aanzienlijke investeringen gedaan in onze spoorwegen onder leiding van onze president Recep Tayyip Erdoğan. We brachten onze burgers samen met de hogesnelheidstrein. We moderniseerden de hoofdlijnen, vergrootten de capaciteit door ze te elektrificeren en te seinen. Hierdoor braken we records in zowel het personen- als het goederenvervoer. Ons land hield van de conventionele, hogesnelheids- en stadstreinen waarmee het zuinig, comfortabel en snel kan reizen met investeringen.”

12 MILJOEN 723 DUIZEND BURGERS GEVEN DE VOORKEUR AAN REGIONALE TREINEN

Karaismailoğlu herinnerde eraan dat de eerste hogesnelheidstreindienst in Turkije in 2009 tot stand kwam en zei: “Het aantal passagiers op hogesnelheidstreinen neemt elk jaar toe. Het aantal mensen dat met YHT's reist, is in 2022 met 114 procent gestegen ten opzichte van het voorgaande jaar en kwam uit op 9 miljoen 363 duizend. Op 30 oktober braken we een record met 28 passagiers per dag op YHT's, waar gemiddeld 35 duizend passagiers per dag gebruik van maken. In dezelfde periode steeg het aantal passagiers op het hoofdlijnen met 792 procent tot 327 miljoen 4 duizend. Het stijgingspercentage van de regionale treinen was 326. Vorig jaar reisden 174.5 miljoen 12 duizend burgers met regionale treinen", zei hij.

COMFORTABEL EN SNEL VERVOER IN DE STAD

Onderstrepend dat comfortabele en snelle reismogelijkheden worden geboden in de stad met Marmaray, Izban, Başkentray en Gaziray, merkte minister van Transport Karaismailoğlu op dat zowel het verkeer wordt ontlast met stedelijke spoorwegsystemen als dat luchtverontreiniging wordt voorkomen met milieuvriendelijke systemen. Karaismailoğlu zei: “Marmaray, onze eeuwenoude droom en een van de belangrijkste projecten die deze eeuw kenmerkten, is onze oogappel, het belangrijkste onderdeel van de transportkaart van Istanbul. Op 17 december 2022 reisden meer dan 687 duizend passagiers op Marmaray, dat bijna heel Istanbul bedient met zijn verbindingen zoals metro en metrobus, waarmee het record werd verbroken. Het aantal passagiers op Marmaray steeg vorig jaar met 65 procent tot 191 miljoen. Sinds de opening hebben we 822 miljoen passagiers op Marmaray ontvangen.”

HET AANTAL PASSAGIERS IN BAŞKENTRAY STIJGT MET 78 PROCENT

Minister van Transport en Infrastructuur Karaismailoğlu verklaarde dat de lijnlengte van Izban, die Izmir van het ene uiteinde met het andere verbindt, 136 kilometer is, en verklaarde dat het aantal vervoerde passagiers in Izban in 2022 met 52.8 procent is gestegen tot 84 miljoen 893 duizend. Karaismailoğlu merkte op dat Başkentray ook hielp bij het transport van Ankara en zei: “Het aantal passagiers in Başkentray steeg met 78 procent en overschreed de 19 miljoen. We hebben Gaziray in november in Gaziantep in gebruik genomen in aanwezigheid van onze president Recep Tayyip Erdoğan. Inwoners van Gaziantep waren dol op Gaziray, dat het transport vergemakkelijkt. In november en december vorig jaar reisden in totaal 527 duizend 325 burgers naar Gaziray.

Karaismailoğlu onderstreepte dat het aantal burgers dat de voorkeur geeft aan het spoor binnen de stad en tussen de steden met de dag toeneemt, en verklaarde dat in 2021 in totaal 191 miljoen 585 duizend mensen de voorkeur gaven aan vervoer per spoor binnen de stad en tussen de steden, en dit bereikte 2022 miljoen 67.7 duizend met een stijging van 321 procent in 285.

WIJ ZETTEN ZELFVERTROUWDE STAPPEN IN OVEREENSTEMMING MET ONZE DOELSTELLINGEN BEGINNEN VOOR DE EEUW VAN TURKIJE

Karaismailoğlu gaf aan dat ze belangrijke mijlpalen van de "Turkse eeuw" in gebruik hebben genomen en zullen blijven nemen met hun investeringen, en wees erop dat ze een periode zijn ingegaan waarin spoorweginvesteringen zwaarder werden en dat het lopende investeringsbudget voor spoorwegen, samen met stedelijke spoorwegsystemen, bereikte 27 miljard dollar. Minister van Transport, Karaismailoğlu, wees erop dat de werkzaamheden aan het hogesnelheidstreinnetwerk van 4 kilometer tussen steden momenteel worden voortgezet, evenals in de metro's in de binnenstad, en zei: "We gaan vooruit met stevige stappen in lijn met onze doelen die de Eeuw van Turkije waardig zijn”.

Günceleme: 05/02/2023 14:49

Vergelijkbare advertenties

Wees de eerste om te reageren

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*