China's batterij-aangedreven locomotief begint expedities in Thailand

Genie's batterij-aangedreven locomotief begon expedities in Thailand
China's batterij-aangedreven locomotief begint expedities in Thailand

China Railway Rolling Stock Corporation (CRRC) Dalian Co. Ltd, werd op woensdag (11 januari) de eerste batterij-aangedreven locomotief in Bangkok in gebruik genomen. Dit type locomotief zal Thailand helpen de COXNUMX-uitstoot te verminderen en de treindiensten te verbeteren.

De locomotief werd met succes getest op het Bang Sue Grand Station van de Thaise Staatsspoorwegen in Bangkok. Tijdens de testceremonie prees de minister van Transport van Thailand de samenwerking van zijn land met China op het gebied van spoorwegen en wees hij erop dat de test die in deze context wordt uitgevoerd een belangrijke ontwikkeling is op het gebied van door batterijen aangedreven locomotieven.

De locomotief in kwestie is ontwikkeld in samenwerking met CRRC Dalian uit China en Energy Absolute Public Company Limited (EA) uit Thailand. In dit verband verklaarde de CEO van EA dat de locomotief, die op batterij-energie rijdt en in China wordt vervaardigd met 's werelds meest geavanceerde technologie, voldoet aan de eisen van Thailand, zowel op het gebied van kostenreductie, energiebesparing als emissiereductie.

Volgens CRRC Dalian is deze locomotief op batterijen ontworpen en geproduceerd door China, rekening houdend met de oorspronkelijke voorwaarden van Thailand voor passagiers- en vrachtvervoer. De zesassige locomotief kan een goederentrein van 2 ton met 500 kilometer per uur trekken of een passagierstrein van duizend ton met 70 kilometer per uur.

Günceleme: 13/01/2023 15:14

Vergelijkbare advertenties

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen