Schip met graan van Oekraïense havens naar Afghanistan geïnspecteerd

Schip met graan van Oekraïense havens naar Afghanistan geïnspecteerd
Schip met graan van Oekraïense havens naar Afghanistan geïnspecteerd

De inspecties van het graan dat naar Afghanistan gaat in het kader van de humanitaire hulp van het Wereldvoedselprogramma (WFP) vanuit de "Grain Corridor", die tot stand is gekomen als resultaat van de initiatieven van Turkije en in hoge mate heeft bijgedragen aan de oplossing van de wereldwijde voedselcrisis, zijn afgerond.

Het onder Maltese vlag varende schip M/V ANHTEİA, waarvan de inspectie werd voltooid door het Joint Coordination Centre (MKM), opgericht voor de veilige overslag van graanproducten, vertrok naar Afghanistan. In het kader van de humanitaire hulp van het Wereldvoedselprogramma (WFP) vertrok het schip met ongeveer 15 ton tarwe op 2023 januari 16 uit de haven van Chornomorsk in Oekraïne en werd het geïnspecteerd door MKM-functionarissen bij Istanbul Zeytinburnu. Het schip onderscheidt zich als het 5e schip dat naar Afghanistan gaat.

Na de intensieve diplomatie van ons land en het “Safe Shipment of Grain and Foodstuffs from Ukrainian Ports Initiative Document” ondertekend tussen Turkije, Rusland, Oekraïne en de Verenigde Naties op 22 juli 2022 onder het voorzitterschap van president Erdoğan en de VN-secretaris Generaal, we zijn met graan vervoerd vanuit de haven van Odessa op 1 augustus.Meer dan 674 miljoen ton graanproducten zijn verscheept vanuit de Oekraïense havens door 18 schepen van Razoni, het eerste schip dat vertrok.

Schip met graan van Oekraïense havens naar Afghanistan geïnspecteerd

Met de bereikte overeenkomst konden de schepen die met graan in de Oekraïense havens wachtten de havens veilig verlaten, en werd de weg geopend voor de schepen die in Istanbul gecontroleerd werden om naar Oekraïense havens te gaan en graan te leveren.

Het Joint Coordination Centre, dat in Istanbul was gevestigd voor de veilige verzending van graanproducten uit Oekraïne en opende op 27 juli 2022, heeft de VN en de Turkse autoriteiten laten weten dat de activiteiten tijdelijk zijn opgeschort vanwege de aanslagen in Sebastopol op 29 oktober en de schepen die de havens van Oekraïne verlieten, waren tegengehouden.

In overeenstemming met de initiatieven en instructies van onze president, de heer Erdogan, voerde minister van Nationale Defensie Hulusi Akar ook intensieve studies uit om de graancorridor open te houden, en op 19 november 2022 werd besloten de overeenkomst met 120 dagen te verlengen. .

Onze president, de verklaring van de heer Erdogan: "Arme landen zullen de prioriteit krijgen in graan!" Op zijn oproep met zijn verklaringen werd ervoor gezorgd dat de hoeveelheid graan die naar minder ontwikkelde landen werd gestuurd, werd verhoogd. In deze context; Voedsel werd geleverd aan veel behoeftige landen in Afrika en Azië, met name Jemen, Afghanistan, Ethiopië, Somalië en Djibouti, die het meest werden getroffen door de verwoestende gevolgen van de graancrisis.

De activiteiten van het Joint Coordination Centre (MKM) worden uitgevoerd in coördinatie met de deelname van de VN en relevante partijen, gehost door ons land, en blijven bijdragen aan de oplossing van de wereldwijde voedselcrisis.

Günceleme: 27/01/2023 15:43

Vergelijkbare advertenties

Wees de eerste om te reageren

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*