Rize ontving Artvin Airport-certificaat

Rize ontving Artvin Airport-certificaat
Rize ontving Artvin Airport-certificaat

Gouverneur van Rize, Kemal Ceber, kondigde aan dat Rize-Artvin Airport, de tweede luchthaven gebouwd aan zee in Turkije, per 30 december 2022 een "luchthavencertificaat" heeft ontvangen.

Na de opening op 14 mei 2022 met deelname van president Recep Tayyip Erdoğan en president van Azerbeidzjan Ilham Aliyev, zette het directoraat-generaal van de State Airports Authority (DHMİ) zijn activiteiten voort met de veiligheidstoezegging aan het directoraat-generaal van de burgerluchtvaart (SHGM). Luchthavencertificaat ontvangen per 30 december 2022.

Gouverneur Ceber verklaarde dat Rize-Artvin Airport een luchthavencertificaat heeft ontvangen, wat betekent dat het volledig voldoet aan internationale en nationale veiligheidsnormen. Verbintenis gegeven door DHMI aan DGCA tot 14 december 2022 vóór certificering. zette haar activiteiten voort. Per 30 december 2022 zijn alle normen bepaald voor luchthavenexploitatie in het kader van de procedures en principes in Airport Certification and Operation Management (SHY-30A) verstrekt, en is DHMI General Directorate geautoriseerd voor Rize-Artvin Airport Operation binnen de voorwaarden gespecificeerd in het 2022e artikel van de verordening, en de certificaatstudies zijn voltooid. Het certificaat is afgegeven, "zei hij.
Onze luchthaven Rize-Artvin, die in bedrijf was tot de voltooiing van de certificeringsstudies, gebruikte 7,5 3 vliegtuigen en 725 524 passagiers in 870 maand, en de totale lading (vracht + post + bagage) was 369 ton.

Rize-Artvin Airport

Rize-Artvin Airport, dat opvalt door zijn vele kenmerken; Het werd gebouwd door de zee te vullen op een oppervlakte van 3 miljoen m² en heeft een landingsbaan van 3 km lang en 45 meter breed. Drie taxibanen, 250 meter lang en 24 meter breed, dienen met twee platformen van 300×120 m en 120×120 m. Terwijl de grootte van het terminalgebouw 32 m² is, zijn de andere gesloten gebieden 15 m². Terwijl het entreeornament van het vliegveld gemaakt was in de vorm van theeblaadjes, verwijzend naar de Rize-cultuur, werd de 36 meter hoge luchtverkeersleidingstoren gebouwd in de vorm van een theeglas. In het project werd 2,5 miljoen ton steen gebruikt als vulmateriaal, 100 keer meer dan Ordu-Giresun Airport. Er is een theemuseum en een parkeerplaats voor 448 auto's op de luchthaven.

Günceleme: 20/01/2023 11:04

Vergelijkbare advertenties

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen