Griekenland Ik kijk uit naar Chinese toeristen

Griekenland wacht Chinese toeristen met vier ogen
Griekenland Ik kijk uit naar Chinese toeristen

De Griekse minister van Toerisme, Vasilis Kikilias, zei dat de Chinese markt buitengewoon belangrijk is voor het Griekse toerisme en dat de terugkeer van Chinese toeristen positieve effecten zal hebben op de toeristische sector van Griekenland.

In een interview met het Xinhua News Agency wees Kikilias erop dat zowel Griekenland als China een langdurige beschaving en geschiedenis hebben, en dat het Chinese volk grote belangstelling toont voor de cultuur en beschaving van Griekenland.

Toerisme is een van de belangrijkste sectoren van de Griekse economie. De inkomsten uit toerisme zijn goed voor ongeveer een kwart van het bruto binnenlands product van Griekenland. In overeenstemming met het "gezamenlijk actieplan" dat in maart 2022 tussen China en Griekenland is ondertekend, zullen de twee partijen hun communicatie en samenwerking in internationale en multilaterale kaders voortzetten op gebieden als toerismepromotie, onderwijs en investeringen.

Kikilias zei dat ze actief voorbereidingen treffen om Chinese toeristen te ontvangen en zei: “Terwijl China voortdurend zijn epidemische maatregelen optimaliseert, normaliseert het regelmatig de overzeese reizen van zijn burgers. Deze regelingen zullen ervoor zorgen dat de twee landen het gezamenlijke actieplan sneller kunnen uitvoeren. Griekenland geeft grote waarde aan de Chinese markt en verwacht meer samenwerking tussen de twee landen op gebieden als toerisme, cultuur, sport en handel.

Günceleme: 24/01/2023 14:37

Vergelijkbare advertenties

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen