China's R&D-uitgaven bedragen in 2022 meer dan 456 miljard dollar

De R&D-uitgaven van Cin overschreden ook de miljarden dollars
China's R&D-uitgaven bedragen in 2022 meer dan 456 miljard dollar

Volgens gegevens van het National Statistics Office bedroegen de totale uitgaven van China voor onderzoek en ontwikkeling (R&D) in 2022 voor het eerst meer dan 3 biljoen yuan ($ 456 miljard). Dit bedrag markeert een niveau dat gelijk is aan 2022 procent van het bruto binnenlands product (bbp) van het principe in 2,55.

Daarentegen lijken de totale R&D-uitgaven met 10,4 procent te zijn gestegen ten opzichte van het voorgaande jaar. Zo heeft China voor het zevende jaar op rij een dubbelcijferig R&D-uitgavenpercentage op dit gebied bereikt.

China's R&D-uitgaven stegen in 14 met acht procent tijdens de 2022e vijfjarenplanperiode, na verwijdering van prijsfactoren, en overtroffen daarmee het jaarlijkse percentage van 2021 procent dat voor die vijfjarenplanperiode (2025-7) was beoogd.

De uitgaven voor fundamenteel onderzoek bedroegen vorig jaar 195,1 miljard yuan. Dit bedrag komt overeen met een stijging van 7,4 procent ten opzichte van vorig jaar. Bovendien overschreed het voor het vierde jaar op rij de 6,32 procent, wat overeenkomt met 6 procent van de totale R&D-uitgaven.

Günceleme: 24/01/2023 14:41

Vergelijkbare advertenties

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen