De nieuwe route van BursaRay is Gorukle

De nieuwe route van BursaRay is Gorukle
De nieuwe route van BursaRay is Gorukle

De metrolijn University Görükle werd toegevoegd aan de investeringen die door de Metropolitan Municipality werden gerealiseerd met als doel Bursa te breien met ijzeren netten. De basis van het door het Ministerie van Transport uit te voeren project werd gelegd door president Recep Tayyip Erdoğan.

Bursa, dat in contact kwam met het spoorvervoer dankzij de 2002 kilometer lange lijn die in 17 voor het eerst in gebruik werd genomen, heeft de afgelopen 20 jaar een aanzienlijke afstand afgelegd in het spoorvervoer. Terwijl er 100 kilometer meer lijnen werden toegevoegd aan Bursaray, waar vorig jaar ongeveer 22 miljoen passagiers werden vervoerd, nam de totale lijnlengte van Kestel naar University en Emek toe tot 39 kilometer. Daarnaast is er in totaal 1 kilometer tramlijn aan de stad toegevoegd, samen met de T3- en T2-lijn in de binnenstad en de T16,7-lijn tussen het Stadsplein en de Terminal.

Ministerie is actief

Terwijl de Metropolitan Municipality al deze investeringen met eigen middelen realiseerde, stapte het ministerie van Transport in voor nieuwe investeringen in het spoorwegsysteem. Emek-Şehir Hospital Rail System Line, ontworpen door de Metropolitan Municipality om ononderbroken vervoer naar het Bursa City Hospital te bieden, werd met het besluit van de ministerraad overgedragen aan het ministerie van Transport en Infrastructuur. Terwijl de bouw van de 6.1 kilometer lange 4-stationslijn, die door het ministerie is gestart, doorgaat, is 60 procent van de paalconstructies in het project voltooid en is het fysieke realisatietempo van graaf- en vulwerkzaamheden gestegen tot 33 procent .

Ondertussen steunde het ministerie het project van de grootstedelijke gemeente om de westelijke lijn, die eindigt bij de Uludağ Universiteitscampus, door te trekken naar Görükle, waar 'de studentennederzetting dichtbevolkt is'. De uitbreiding University-Görükle met een lengte van 3,5 kilometer en twee stations werd opgenomen in het project Emek-YHT Station-Şehir Hospital, waar de bouw wordt voortgezet. De basis van de nieuwe lijn, die ononderbroken toegang zal bieden tot de universiteit en het stadscentrum van de mensen van Görükle, 'vooral universiteitsstudenten', werd gelegd met een ceremonie die werd bijgewoond door president Recep Tayyip Erdoğan zelf. President Erdoğan, die afgelopen weekend de massale openingsceremonie in Bursa bijwoonde, zei: "Moge de mixers werken, o Allah, bismillah" en wenste dat het project, waarvan hij de basis legde, gunstig zou zijn voor de stad.

Investeringsregen in Bursa

Burgemeester Alinur Aktaş herinnerde eraan dat alle ministeries, met name het ministerie van Transport, het ministerie van Milieu, Verstedelijking en Klimaatverandering en het ministerie van Jeugd en Sport, in deze periode aanzienlijke investeringen in Bursa hebben gedaan. Burgemeester Aktaş herinnerde eraan dat de voordelen van de harmonie tussen de centrale overheid en de lokale overheid het beste te zien zijn in Bursa en zei: “Uitbreiding van de universiteitslijn naar Görükle was een van onze verkiezingsbeloften. In dit verband kwam er steun van het ministerie van Transport en begonnen de investeringen. Ik wil al onze ministers bedanken, vooral onze president, die hun steun en investeringen niet hebben onthouden aan Bursa.”

In het kader van het 3,5 kilometer lange Gorukle-lijnproject, dat ondergronds zal gaan in de vorm van knippen en bedekken, zal samen met het bestaande magazijngebied in Odunluk een magazijngebied van 93 duizend 500 vierkante meter worden gebouwd om te voorzien in de reparatie-, onderhouds- en parkeerbehoeften van het gehele metropark van de stad.

Günceleme: 24/01/2023 10:36

Vergelijkbare advertenties

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen