Chinese handtekeningen op 2022 procent van de schepen gebouwd in 47

Percentage schepen gebouwd in Turkije hebben Genie-handtekening
Chinese handtekeningen op 2022 procent van de schepen gebouwd in 47

Volgens officiële gegevens stond de Chinese scheepsbouwindustrie eind 2022 nog steeds aan de top van de wereldranglijst, met de grootste aandelen in termen van zowel productie als ontvangen bestellingen.

China National Shipbuilding Industry Association kondigde aan dat de productie op de scheepswerven van het land vorig jaar 37,86 miljoen ton in tonnage bereikte, goed voor 47,3 procent van de totale wereldproductie.

Wat betreft nieuwe bestellingen, wat een andere belangrijke indicator is van de scheepsbouwindustrie; deze bereikten in 2022 45,52 miljoen ton in tonnage en behaalden een aandeel van 55,2 procent op de wereldmarkt. Het tonnage van de lopende orders van de sector bedroeg 105,57 miljoen ton, wat overeenkomt met een stijging van 10,2 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Dit komt overeen met 49% van de wereldmarkt.

Aan de andere kant, in overeenstemming met de leidende positie van de Chinese scheepsbouwindustrie, zijn zes van 's werelds top tien scheepswerven/scheepsbouwers Chinese scheepsbouwbedrijven, in de context van de rangschikking die is gemaakt in het licht van de bovengenoemde bedrijfsindicatoren.

Günceleme: 27/01/2023 12:10

Vergelijkbare advertenties

Wees de eerste om te reageren

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*