TAV wint Ankara Esenboğa Airport Operation Tender

TAV Ankara heeft de Esenboga-aanbesteding gewonnen
TAV wint aanbesteding Ankara Esenboğa

TAV Airports deed het beste bod in de aanbesteding voor de capaciteitsontwikkeling van Esenboğa Airport en het exploitatierecht voor de jaren 2025-2050. TAV Airports, evenals het partnerschap Cengiz Construction en Limak Construction-Limak Energy namen deel aan de aanbesteding, die vandaag werd gehouden in de Algemene Directie van DHMI in Ankara. In de veilingsectie, waar TAV en Cengiz İnşaat verbleven, werd na vijf rondes het definitieve bod bepaald.

Na afronding van de officiële processen en goedkeuring van het aanbestedingsresultaat wordt het contract getekend. TAV heeft momenteel de exploitatierechten van Esenboğa Airport tot mei 2025. Als gevolg van de aanbesteding is de operationele periode van TAV verlengd tot mei 2050.

Serkan Kaptan, Chief Executive Officer van TAV Airports, zei: “We exploiteren de hoofdstad Esenboğa Airport sinds 2006 met succes. In dit proces hebben we het passagiersverkeer verviervoudigd en we blijven samenwerken met onze belanghebbenden, vooral om het aantal rechtstreekse vluchten naar het buitenland te vergroten. Ankara is niet alleen het centrum van internationale betrekkingen en politiek, maar onderscheidt zich ook als een toeristische attractie met zijn culturele rijkdom in de regio en een vervoersknooppunt voor Anatolië. Onder leiding van het Ministerie van Transport willen we al onze belanghebbenden bedanken, met name DHMI en SHGM, die van Turkije de afgelopen 20 jaar een van 's werelds leidende landen in de luchtvaart hebben gemaakt."

TAV Airports gaat aan de luchtzijde grote investeringen doen, waaronder een nieuwe landingsbaan, verkeerstoren en vrachtservice-units in de eerste fase. De investeringen van de eerste fase, die in 2023 van start gaan, zullen binnen drie jaar worden afgerond. De investeringen in de tweede fase, inclusief terminaluitbreiding, zullen uiterlijk in 2040 worden afgerond, afhankelijk van het groeitempo van het aantal passagiers.

Daarnaast zal TAV Airports Holding de investering in zonnepanelen met een vermogen van 5 megawatt uitvoeren in lijn met haar duurzaamheidsbeleid. De geplande investering voor het hele project zal ongeveer 300 miljoen euro bedragen.

Ankara Esenboğa werd in 2009 door de Airports Council International (ACI) uitgeroepen tot "Europa's beste luchthaven". In 2020 stond het op de eerste plaats in zijn categorie bij de ACI Airport Service Quality (ASQ) Awards. In 2014 werd Esenboğa de eerste klimaatneutrale luchthaven van Turkije met een certificaat van niveau 3+ in het kader van het ACI Airport Carbon Accreditation Program, dankzij haar inspanningen op het gebied van energie-efficiëntie.

Günceleme: 20/12/2022 16:00

Vergelijkbare advertenties

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen