SNCF test 'Flexy' weg-spoorvoertuig volgend jaar in Frankrijk

Flexy railvoertuig
Flexy-spoorwegvoertuig

"Flexy", een van de projecten van de SNCF, is een klein, door een batterij aangedreven railvoertuig ontworpen door het Franse Milla, dat tot 14 personen kan vervoeren tussen 60 en 10 kilometer met een snelheid van 30 km/u. Met een gewicht van 3,5 ton valt hij in de categorie "zeer lichte treinen" en kan hij om veiligheidsredenen automatisch rijden, zelfs als er altijd een "machinist" in zit.

Het heeft de mogelijkheid om zowel aan het voertuig te werken (vooral waar kleine rails bedekt zijn) als aan ongebruikte spoorlijnen dankzij een ingenieus hybride wielsysteem (weg/spoor) ontwikkeld door Michelin (vandaar dat de cirkel is verzegeld met Micheline).

Flexy railvoertuig

Dit is wederom specifiek om te reageren op het last mile-probleem waarbij het station niet thuis is. “Het idee is om mensen van het platteland in de vorm van shuttles naar treinstations te brengen”.

Flexy railvoertuig

"De planning voor dit project versnelt", zegt David Borot, directeur innovatie en nieuwe mobiliteit bij SNCF. “In Bretagne zullen in 2023/2024 een pilot of zelfs twee tests worden uitgevoerd. Dit omvat het valideren van de werking en het gedrag van het hybride railvoertuig op een autobasis, weg- / wegovergangen en zelfs vaak passerende apparaten.

Flexy railvoertuig

“In 2024 gaan we naar een andere regio en demonstreren we het complete systeem met een prototype in de buurt van de definitieve uitrusting. Het doel is om snel de benodigde goedkeuringen en autorisaties te verkrijgen. Om de gewenste weg in te slaan.” Markt in 2026”, vervolgt de beheerder.

Günceleme: 26/12/2022 10:28

Vergelijkbare advertenties

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen