Eerste metrolijn in Dhaka, hoofdstad van Bangladesh

De eerste metrolijn in Dhaka, de hoofdstad van Bangladesh, is in gebruik genomen
Eerste metrolijn in Dhaka, hoofdstad van Bangladesh

In Dhaka, de hoofdstad van Bangladesh, werd de eerste metrolijn in gebruik genomen. De metrolijn, die gisteren door premier Sheikh Hasina werd ingehuldigd, werd 's morgens voor het publiek beschikbaar gesteld. De eerste metro vertrok met zijn passagiers om 08.00:XNUMX lokale tijd vanuit het Diabari-district in Uttara naar Agargaon. De belangstelling van de inwoners van de hoofdstad voor de metro was groot.

De metrolijn, die naar verwachting de verkeersdichtheid in Dhaka, een van de meest bevolkte steden ter wereld, zal verminderen, zal eerst 12 kilometer van Uttara naar Agargaon rijden zonder te stoppen op een station. Daarnaast wordt er 1 wagon gereserveerd voor vrouwen in de metro. Terwijl de aanleg van de eerste metrolijn ongeveer 6 jaar duurde, werd het project grotendeels gefinancierd door Japan. De voltooiing van de tweede fase van de lijn is gepland in 2023. Wanneer de lijn volledig operationeel is, zal deze naar verwachting ongeveer 60 mensen per uur vervoeren.

Aan de andere kant sterven volgens gegevens van de Wereldgezondheidsorganisatie elk jaar meer dan 3 mensen bij verkeersongevallen in Bangladesh. Bij een ongeval in 2018 kwamen 2 studenten om het leven nadat ze waren aangereden door een snel rijdende bus, en demonstranten gingen de straat op.

Günceleme: 29/12/2022 15:35

Vergelijkbare advertenties

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen