Yusufeli Dam Relocatie Wegen geopend

Yusufeli Dam Relocation Wegen in gebruik genomen
Yusufeli Dam Relocatie Wegen geopend

President Recep Tayyip Erdoğan; Yusufeli Dam Relocation Roads, waaronder 56,7 tunnels met een lengte van 39 kilometer, 3 bruggen en viaducten van 615 meter, is in gebruik genomen.

Minister van Transport en Infrastructuur Adil Karaismailoğlu woonde de opening van de New Yusufeli-wegen bij. Karaismailoğlu legde uit dat ze verplaatsingswegen ontwerpen die toegang zullen bieden tot de nieuwe nederzetting van het district, aangezien de huidige campus van het district Yusufeli en een deel van de snelweg onder water zullen komen te staan ​​in het kader van het damproject. wegen aangelegd in 3 delen, in totaal 69,2 kilometer lang, 56,7 Er zijn 39 tunnels met een lengte van 3 kilometer, 615 bruggen en viaducten van 19 duizend 5 meter. Het project omvat ook in totaal 12 kruispunten, waarvan 17 op verschillende niveaus en XNUMX gelijkvloers, waardoor de nederzettingen in de regio op de weg kunnen aansluiten.

Onderstrepend dat de lengte van alle tunnels in Turkije in 2003 slechts 50 kilometer bedroeg, merkte minister van Transport Karaismailoğlu op dat er momenteel een tunnel van 56,7 kilometer wordt gebouwd rond de Yusufeli-dam. Karaismailoğlu verklaarde dat de tunnels in het project binnen 5 jaar voltooid waren met de nieuwe Oostenrijkse tunnelmethode (NATM), en verklaarde dat de verlichtings-, ventilatie-, communicatie- en verkeerssystemen ook gereed zijn in het kader van de elektromechanische werkzaamheden aan de tunnels.

Benadrukkend dat er een tunnelcontrolecentrum zal zijn in het nieuwe districtscentrum van Yusufeli tussen de T-11- en T-12-tunnels voor het beheer van de tunnels, zei Karaismailoğlu: “De brede en moeilijke valleiovergangen op de route; Het wordt geleverd door 2 technologische bruggen met een totale lengte van 188 meter. Tekkale Viaduct is gebouwd met een 4 meter lange gebalanceerde vrijdragende methode. Het hoogste deel van het viaduct, dat 628 openingen heeft, reikt tot 5 meter. De bovenbouwbreedte van de brug is 144 meter. Yusufeli Viaduct daarentegen is ontworpen als een orthotroop stalen bovenbouwtype met behulp van de duw-en-schuifmethode, met een lengte van 14,5 meter en 685 overspanningen. De bovenbouwbreedte van het viaduct, waarvan de hoogste pijler 9 meter bereikt, is 147 meter. We streven ernaar om het viaduct in 16,5 open te stellen voor het verkeer. De lengte van het Şilenkar-viaduct is 2023 meter. Het hoogste deel van het viaduct, dat 530 openingen heeft, reikt tot 4 meter. De bovenbouwbreedte van de brug, die is gebouwd met de gebalanceerde cantilever-methode, is 135 meter. Yusufeli Dam Viaduct is 16,5 meter lang en heeft 345 overspanningen met de gebalanceerde vrijdragende methode. De bovenbouwbreedte van het viaduct, waarvan de hoogste pijler 3 meter bereikt, is 72 meter.

Vergelijkbare advertenties

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen