Wegtransport geeft leven aan export

Wegtransport geeft leven aan export
Wegtransport geeft leven aan export

Het ministerie van Transport en Infrastructuur verklaarde dat zij internationale initiatieven voortzetten om het wegvervoer, dat een van de vitale exportpunten is, te verbeteren, en verklaarde dat in 2022 het aantal extra transitdocumenten dat uit 21 verschillende landen werd ontvangen, de 320 duizend overschreed, en de totaal aantal transitdocumenten meer dan 1.6 miljoen.

Het ministerie van Verkeer en Infrastructuur heeft een uitspraak gedaan over de wegvervoerdocumenten. Benadrukkend dat de veranderingen in de toeleveringsketen samen met de epidemie de positie van Turkije in de wereldhandel hebben versterkt, werd opgemerkt dat de toename van de handel ook de vraag naar de wegtransportsector deed toenemen.

Ten opzichte van de periode voor de epidemie is het aantal bedrijven dat van het Ministerie van Verkeer en Infrastructuur een vergunning heeft gekregen voor het uitvoeren van internationale transportactiviteiten per november 2022 met 50 procent toegenomen. Het aantal geregistreerde voertuigen bij bedrijven is op gemiddeld.

"Terwijl de export van ons land in 2021 een record brak met 225 miljard dollar, overschreed het aantal exporttransporten in het internationale wegtransport de 1.5 miljoen en speelde hierin een belangrijke rol", aldus de verklaring, eraan toevoegend dat de export dit jaar gestaag bleef stijgen. De verklaring, waarin werd opgemerkt dat er in de eerste 10 maanden van dit jaar een stijging van 15 procent was in het internationale wegvervoer, ging als volgt verder:

“Als gevolg van de recente initiatieven van ons ministerie heeft de oplossing van het transitpasdocumentprobleem met landen als Bulgarije, Roemenië, Servië en Hongarije voor het transport naar Europa en met Rusland, Kazachstan en Azerbeidzjan voor het transport naar Azië de manier voor Turkse transporteurs. Alleen in de laatste twee weken; Duizend 3e land en 3 duizend doorvoer uit Azerbeidzjan, 3 duizend 3e land uit Georgië, duizend lege binnenkomstvracht uit Wit-Rusland en 500 3e land, 200 enkelsporig type uit Estland en 3 duizend bilaterale doorvoercertificaten werden daarnaast ontvangen uit Griekenland . Zo bedroeg in 2022 het aantal extra verkregen vergunningen uit 21 verschillende landen meer dan 320 duizend en het totale aantal vergunningen meer dan 1.6 miljoen.”

Vergelijkbare advertenties

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen