Mercedes-EQ pioniert met de transformatie van elektrische voertuigen

Mercedes EQ leidt de transformatie van elektrische voertuigen
Mercedes-EQ pioniert met de transformatie van elektrische voertuigen

5 leden van de Mercedes-EQ-familie in Antakya; Tijdens testritten met EQC, EQS, EQE, EQA en EQB organiseerde Mercedes-Benz ook verschillende evenementen om te laten zien hoeveel belang het hecht aan natuur en duurzaamheid en om naast de voertuigervaring ook het bewustzijn te vergroten. Het effect van de meting van de COXNUMX-voetafdruk en het individuele gedrag van de deelnemers op de natuur werd besproken en het Mercedes-EQ-olijfboomgebied werd gecreëerd in Antakya.

Vandaag de dag, waar het begrip duurzaamheid steeds belangrijker wordt, neemt ook de trend naar elektrische voertuigen opmerkelijk toe. Hoewel de wereld de afgelopen jaren getuige is geweest van radicale technologische transformaties, is de auto-industrie een van de sectoren die zowel door deze verandering wordt beïnvloed als die het proces stuurt. Mercedes-Benz, dat de komende 10 jaar op alle mogelijke markten volledig elektrisch wil verkopen, speelt op dit gebied een voortrekkersrol met zijn volledig elektrische EQ-familie.

Mercedes-EQ: toekomstgericht en milieuvriendelijk

Mercedes-EQ is het submerk van volledig elektrische auto's en technologie van Mercedes-Benz. EQ, dat toekomstgericht en milieuvriendelijk is met volledige elektromobiliteit, volledig elektrisch vermogen, emissievrij, stil en gloednieuw elektrisch rijplezier, heeft ook voordelen zoals sportieve acceleratie, flexibel en krachtig bereik en de nieuwste en baanbrekende technologische uitrusting. De milieuvriendelijke auto's bieden opvallend krachtige en traploze acceleraties met maximaal koppel vanaf het moment van vertrek zonder in te leveren op rijplezier.

EQC: Het eerste model van Mercedes-EQ in Turkije

De EQC, die eind 2020 van start gaat, is het eerste volledig elektrische model van het merk Mercedes-EQ dat in Turkije te koop wordt aangeboden. De EQC is een elektrische SUV die opvalt als een symbool van moderne luxe en tegelijkertijd een avant-gardistische en onafhankelijke esthetiek vertegenwoordigt. De extreem lichte lijnen maken meteen een opvallende eerste indruk, terwijl ze tegelijkertijd een indrukwekkende puurheid, kalmte en moderniteit weerspiegelen. Het gebruik van grondstofbesparende materialen zoals gerecycled plastic en hernieuwbare grondstoffen in voertuigen wordt voortdurend verder ontwikkeld. In die zin bestaat de hoogwaardige stoelbekleding "Response", die voor het eerst voor EQC is ontwikkeld, voor 100 procent uit gerecyclede PET-flessen. Gerecycleerde kunststoffen worden ook gebruikt in de bekleding van de reservewielkuip of de bekleding onder de machinekamer.

EQS: Mercedes-EQ's eerste volledig elektrische sedan in de luxeklasse

EQS, de eerste volledig elektrische sedan van het merk in de luxeklasse, ging dit jaar in Turkije op de markt. EQS onderscheidt zich doordat het het eerste model is met een modulaire architectuur voor luxe elektrische auto's uit de hogere klasse. Door baanbrekende innovaties op het gebied van technologie en innovatie te combineren met gloednieuwe functies zoals MBUX (Mercedes-Benz User Experience) Hyperscreen, richt EQS zich op zowel de bestuurder als de passagier. EQS, dat bij snellaadstations in slechts 31 minuten tot 80 procent kan worden opgeladen, kan met een volledige lading een maximaal bereik van 649 km bieden. Dromend van een wereld waarin elke ademhaling schoner is dan de vorige en waar geen enkel plastic op de aarde wordt gegooid, reduceert Mercedes-Benz de koolstofemissies tot nul in zijn elektrische auto's en zet deze transformatie zonder vertraging voort door gerecyclede materialen te gebruiken. Naast microvezel maakt het interieur van de EQS gebruik van een verscheidenheid aan hoogwaardige stoffen gemaakt van tot 100 procent gerecyclede PET-flessen. De vloerbedekkingen bij EQS zijn gemaakt door nylondraden van gerecyclede tapijten en visnetten te combineren. Met de nadruk op het gebruik van natuurlijke vezels en textiel om traditionele kunststoffen te vervangen door hernieuwbare grondstoffen, wegen de grondstofbesparende materialen die worden gebruikt bij de productie van EQS door Mercedes-Benz in totaal 80 kilogram. De productie van de EQS vindt CO56-neutraal plaats in Factory XNUMX in Sindelfingen.

EQE: Laadt op in 32 minuten, heeft een actieradius van 554 km

Met een bereik tot 554 km kan EQE in slechts 32 minuten worden opgeladen bij snellaadstations. Vakmanschap en materialen van de hoogste kwaliteit worden gebruikt in het model, dat exclusiviteit en dynamiek tot in het kleinste detail uitdraagt. Het belangrijkste kenmerk van de EQE, het One-Bow-design, volgt een enkele lijn van achter naar voren, waardoor een coupé-achtig silhouet ontstaat. Deze lijn, die wordt gecombineerd met het radiatorpaneel waarop een driedimensionale Mercedes-Benz ster op de voorkant is geborduurd, geeft het uiterlijk van het voertuig een volledige integriteit. Bij de productie van EQE elektrische voertuigen is het de bedoeling om kabelgoten te gebruiken die gemaakt zijn met UBQ™, een plastic vervangend materiaal verkregen uit huishoudelijk afval.

EQA: weerspiegelt de vooruitstrevende luxebenadering van het merk Mercedes-EQ

De EQA is het nieuwe instapmodel in de wereld van de volledig elektrische Mercedes-EQ. De esthetiek van het elektrische design weerspiegelt de vooruitstrevende luxebenadering van het merk Mercedes-EQ. Rijhulpsystemen; Zo ondersteunen uitrustingen als Exit Blind Spot Assist, DISTRONIC, Active Tracking Assist en navigatie de bestuurder op vele manieren. Daarnaast worden verschillende Mercedes-Benz features aangeboden, zoals ENERGIZING Comfort en MBUX (Mercedes-Benz User Experience).

EQB: een speciale plaats onder de compacte elektrische auto's

Voor een groot nucleair gezin of een klein groot gezin voldoet de EQB met zeven zitplaatsen aan de verschillende behoeften van gezinnen en biedt ook oplossingen voor verschillende transportbehoeften. Met deze functie neemt hij een bijzondere positie in onder de compacte elektrische auto's. De twee stoelen op de derde rij kunnen worden gebruikt door passagiers tot 1,65 meter lang. Op deze stoelen kunnen ook kinderautostoeltjes worden gemonteerd. De EQB is de tweede volledig elektrische compacte auto in het Mercedes-EQ-gamma, na de EQA. Kenmerken zoals een krachtig en efficiënt elektrisch krachttrainingssysteem, intelligente energieterugwinningsfunctie en navigatie op basis van Electric Intelligence-technologie zijn enkele van de gemeenschappelijke kenmerken van EQA.

Bekdikhan; "Als het merk dat elektrische auto's aanbiedt in de meeste segmenten in Turkije, is het ons doel om dit momentum vast te houden en ook onze leidende positie in elektrische auto's te behouden"

Şükrü Bekdikhan, President van Mercedes-Benz Automotive Executive Board en Automobile Group, verklaarde dat ze binnen de reikwijdte van het Ambition 2039-plan ernaar streven om koolstofneutraal te zijn in alle waardeketens, van ontwikkeling tot leveranciersnetwerk, van productie tot elektrificatie van producten, tot hernieuwbare energiebronnen, en Mercedes-EQ is een belangrijk onderdeel van deze strategie. verklaarde dat. “Mercedes-EQ is opvallend krachtig, krachtig en milieuvriendelijk. Eind oktober bereikte het aandeel van EQ in onze totale omzet 2039 procent met 1.179 verkopen. We verwachten dat 8 procent van onze omzet dit jaar uit onze elektrische voertuigen zal bestaan. Vanaf 10 zullen al onze nieuwe voertuigplatforms uitsluitend elektrisch zijn en kunnen klanten voor elk model een volledig elektrisch alternatief kiezen. We bereiden ons voor om binnen 2025 jaar in alle mogelijke markten over te stappen op volledig elektrische auto's. Als het merk dat momenteel elektrische auto's aanbiedt in de meeste segmenten in Turkije, is het ons doel om dit momentum vast te houden en ook onze leidende positie in elektrische auto's te behouden." gezegd.

Vergelijkbare advertenties

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen