Bursa meubelindustrie gericht op Marokkaanse markt

Bursa meubelsector gericht op Marokkaanse markt
Bursa meubelindustrie gericht op Marokkaanse markt

De leden van het Bursa Furniture Industry International Competitiveness Development (UR-GE) Project, dat blijft werken met de steun van het Ministerie van Handel onder leiding van Bursa Chamber of Commerce and Industry, richtten zich op de Marokkaanse exportmarkt. Vertegenwoordigers van de Bursa-sector kwamen samen met meer dan 2 Marokkaanse bedrijven in de eerste B70B-organisatie die in het kader van het project werd georganiseerd en hielden meer dan 400 zakelijke bijeenkomsten.

BTSO, de overkoepelende organisatie van de zakenwereld van Bursa, blijft met haar projecten bijdragen aan de exportgerichte groei van Turkije. Bedrijven die deelnemen aan het Furniture UR-GE Project onder leiding van BTSO verlegden hun exportroute naar Marokko. De leden van het UR-GE-project, die eerder de Amerikaanse markt hadden onderzocht, gaven de voorkeur aan de Marokkaanse markt voor hun eerste B2B-organisatie. Vertegenwoordigers van de sector die naar de stad Casablanca kwamen, die 4 kilometer verderop ligt, om nieuwe zakelijke contacten te leggen, voltooiden met succes de B500B-organisatie. Meer dan 2 Marokkaanse bedrijven namen deel aan het programma en er werden meer dan 70 sollicitatiegesprekken gevoerd. Dankzij het evenement hebben vertegenwoordigers van de industrie een belangrijke stap gezet naar nieuwe zakenrelaties in Marokko, dat wordt gezien als de toegangspoort tot Afrika.

“Er zijn 170 Turkse bedrijven in Marokko”

In het programma, waarin vertegenwoordigers van de Marokkaanse sector grote belangstelling toonden, kwam Casablanca Commercial Counselor Burcu Özergül Çolak ook samen met bedrijven uit Bursa. Tijdens het programma zei Çolak¸ dat 170 Turkse bedrijven actief zijn in Marokko. Çolak zei dat de handel van Turkije met Marokko de afgelopen jaren is toegenomen: “Het handelsvolume tussen de twee landen bedraagt ​​ongeveer 4 miljard dollar. Als Handelsadviesbureau vertellen we over de ondersteuning van ons ministerie aan onze bedrijven. We zijn verheugd onze vertegenwoordigers van de meubelindustrie uit Bursa in Marokko te zien. Ik hoop dat deze gesprekken in de toekomst uitmonden in commerciële samenwerkingen.” gezegd.

“We kregen zeer positieve feedback”

Mustafa Keleş, voorzitter van de 12e professionele commissie van BTSO, verklaarde dat ze bilaterale zakelijke bijeenkomsten hielden in Casablanca, een van de belangrijkste handelscentra van Marokko, in het kader van Furniture UR-GE, en zei: “Het evenement overtrof onze verwachtingen. Het is verheugend dat Marokkaanse bedrijven grote belangstelling toonden voor het programma. We kennen heel goed het belang van export, werkgelegenheid en productie voor Turkije. We streven ernaar om in elke regio van de wereld te zijn voor export.” hij zei.

"Er werd een goed succes geboekt bij het eerste evenement"

BUTTİM-president en UR-GE-projectlid Sadık Şengül verklaarde dat alle bedrijven die aan het programma deelnamen zeer tevreden waren en zei: “Ik had directe en duidelijke ontmoetingen met 15 bedrijven. Ze verwachten binnenkort een reactie van mij. Er werden echt puntschietbedrijven gebracht. Deze organisatie is een primeur voor ons. Bedankt aan alle betrokkenen.” gezegd.

“We zijn geen concurrenten, we zijn metgezellen”

UR-GE-projectlid Hasan Tolga Aksoy verklaarde dat ze produceren in het meubelsegment en hun handel voortzetten met 30 verschillende landen, en zei: “UR-GE-lidbedrijven zien elkaar als metgezellen, niet als concurrenten. Iedereen probeert erachter te komen in welk ander bedrijf we de klanten kunnen introduceren waarin ze geïnteresseerd zijn. We hebben een zeer vriendelijke omgeving. Als bedrijf hadden we al eerder export naar Marokko, maar dat was niet in de mate die we wilden. Het was een voordeel voor ons om de markt op zijn plek te zien en de eisen van de klant te horen.” hij zei.

“Marokko is een aantrekkelijke zondag”

UR-GE-projectlid Mustafa Güzelyazıcı verklaarde dat UR-GE-leden handelen volgens het principe 'samen is kracht' en dat ze zullen blijven werken om de export als bedrijf te vergroten. UR-GE-projectlid Durmuş Kumru verklaarde dat hij geloofde dat de eerste B2B-organisatie georganiseerd onder leiding van BTSO zou bijdragen aan de export en zei: “De kwaliteit van Marokkaanse bedrijven maakte ons erg blij. Ik geloof dat onze bedrijven hier nieuwe zakelijke contacten zullen leggen.” hij zei. UR-GE-projectlid Ümit Çelek daarentegen verklaarde dat hij na de VS voor de tweede keer ervaring in het buitenland had met UR-GE en benadrukte dat Marokko een aantrekkelijke markt is voor de meubelindustrie.

“De kwaliteit van de bedrijven is zeer goed”

İbrahim El Abdouni van het KİTEA-bedrijf dat actief is in Marokko, verklaarde dat hij al vele jaren handel drijft met Turkse bedrijven en zei: “We zijn verheugd om met Turkije samen te werken. Zo zijn we dit jaar begonnen met het kopen van woon- en kantoormeubilair uit Turkije. Met dit evenement ontmoetten we bedrijven uit Bursa op het gebied van meubels. De kwaliteit van de bedrijven is vrij goed. We willen in de toekomst graag met 3-4 bedrijven samenwerken.” gezegd. Milim Company General Manager Moncef Mandri verklaarde dat ze zaken doen met kantoormeubilair en zei: “Het is erg leuk om uitgenodigd te zijn voor dit evenement. Het programma is zeer goed voorbereid. Alle deelnemers hebben een sterk productievermogen. Er is geen reden om geen nieuwe samenwerkingen aan te gaan.” gebruikte de zinnen.

Kwam uit Soedan voor een sollicitatiegesprek

Ahmet Ateş, die al 10 jaar meubeldecoraties produceert in Marokko, zei: “We leveren 100 procent van onze producten uit Turkije. We werken vooral samen met Bursa-bedrijven. We waren verheugd om bedrijven uit Bursa in Marokko te zien.” gezegd. Mehmet Ökmen, die vanuit Soedan naar Casablanca kwam voor een sollicitatiegesprek, zei: “Ik woon al 7 jaar in Soedan. Ik kwam uit Soedan om naar Bursa-bedrijven te luisteren. Ik wil investeren in een showroom in Marokko. Op dit moment kan ik de komende tijd samenwerken met bedrijven uit Bursa.” hij zei.

Vergelijkbare advertenties

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen