Aardbeving met een kracht van 5,9 in Düzce! Het werd ook gevoeld vanuit Istanbul en Ankara

Aardbeving van Duzce-formaat werd ook gevoeld in Istanbul en Ankara
Aardbeving met een kracht van 5,9 in Düzce! Het werd ook gevoeld vanuit Istanbul en Ankara

De aardbeving met een kracht van 04.08 die plaatsvond om 5.9:63 in Düzce veroorzaakte grote paniek. Het schudden werd gevoeld in Düzce, evenals in İstanbul, Bolu, Sakarya, Ankara, Kocaeli, Kütahya, Bilecik, Bursa en İzmir. In paniek geraakte XNUMX-jarige vrouw overleed na een hartaanval.

In veel steden vond een aardbeving plaats, vooral in Istanbul en Ankara. Het Disaster and Emergency Management Presidency (AFAD) kondigde aan dat er om 04.08:5,9 een aardbeving met een kracht van XNUMX plaatsvond, met als epicentrum het Gölyaka-district van Düzce. De aardbeving veroorzaakte paniek in veel provincies, vooral in Düzce.

NA DE AARDBEVING IS GELEEFD

Na de aardbeving met een kracht van 5,9 in Düzce, werd om 04.30 uur nog een aardbeving met een kracht van 4,7 geregistreerd, met als epicentrum het Çilimli-district van Düzce. De aardbeving in het district Çilimli vond plaats op een diepte van 8 kilometer. In de verklaring van AFAD: “Na de aardbeving in Gölyaka, Düzce, vonden 18 naschokken plaats. Ter controle worden in de regio stroomonderbrekingen doorgevoerd.

Orhan Tatar, General Manager van AFAD Earthquake and Risk Reduction, zei: “Na de aardbeving kunnen naschokken van 4,5 en 5 magnitude worden verwacht. Als er zwaar beschadigde of gebarsten gebouwen zijn, moeten burgers daar uit de buurt blijven", waarschuwde hij. Tatar verklaarde dat er een 12-1999 kilometer lange lijn was die niet brak tijdens de aardbeving van 5 november 6, en zei: “Het stond als een seismische kloof en deze regio had een nieuwe aardbeving kunnen veroorzaken. Met de aardbeving van vandaag werd deze lijn doorbroken', zei hij.

IEMAND VERLOREN HET LEVEN DOOR EEN HARTAANVAL

Na de aardbeving in Düzce en de omliggende provincies gingen burgers met de beving de straat op. Sommige burgers in Düzce raakten gewond als gevolg van het springen van een hoogte. In sommige gebouwen ontstonden scheuren.

Er is vernomen dat Sevim Çengel, 63, die in Düzce Çay Mahallesi woont, in paniek en angst raakte na de aardbeving en stierf als gevolg van een hartaanval.

De gouverneur van Bolu, Erkan Kılıç, verklaarde dat 5,9 mensen gewond raakten in de stad na de aardbeving met een kracht van 20 op de schaal van Richter in het Gölyaka-district van Düzce.

Bolu-gouverneur Erkan Kılıç, die zijn wensen overbracht aan de burgers die na de aardbeving in de Izzet Baysal-straat waren verzameld, zei dat de aardbeving in Düzce ook in Bolu werd gevoeld.

Kılıç legde uit dat de burgers onvrijwillig reageerden op deze gebeurtenissen als gevolg van de eerder ervaren aardbevingen en zei: “Sommige van onze burgers gingen naar buiten. Gelukkig waren er geen slachtoffers. Bij een sprong van de 3e verdieping is één persoon gewond geraakt.Hij wordt behandeld in het Trainings- en Onderzoeksziekenhuis.Zijn leven is niet in levensgevaar. Afgezien daarvan raakten 20 van onze burgers gewond met een beetje paniek. hij zei.

Kılıç verklaarde dat er in sommige gebouwen kleine scheurtjes zijn en zei: “Er valt meer gips. Dat soort informatie kwam. Het is niet erg serieus. Het scannen gaat door.” gezegd.

Benadrukkend dat er geen informatie over het verlies van mensenlevens is die het gouverneurschap, AFAD en 5.9 Emergency Service-teams heeft bereikt na de aardbeving met een kracht van 112 in de stad, verklaarde Atay dat de teams het veld blijven scannen.

DE BURGEMEESTER: IK SLAAP, WE VOELEN ZO STERK

De burgemeester van Düzce, Faruk Özlü, zei dat er geen informatie was over letsel of verlies van mensenlevens die hen bereikte met betrekking tot de aardbeving met een kracht van 04.08 op de schaal van Richter die om 5.9 plaatsvond in het district Gölyaka.

Özlü legde een verklaring af over de laatste situatie in de stad na de aardbeving. Özlü verklaarde dat de aardbeving zeer ernstig werd gevoeld en zei:

Ik sliep, we voelden ons zo streng. De kastdeuren van het hele huis stonden open, er was wat glaswerk kapot. Gelukkig hebben we tot nu toe geen meldingen van letsel of overlijden ontvangen. Als stad die 30 jaar geleden de aardbeving heeft meegemaakt, zijn we eigenlijk mensen die aardbevingen gewend zijn, maar de nieuwe generatie in de afgelopen periode is dat niet gewend. De meeste mensen zijn nu buiten, op straat.

De gouverneur van Sakarya, Çetin Oktay Kaldirim, benadrukte ook dat ze tot nu toe geen duidelijke informatie over de aardbeving hadden ontvangen en zei: "Meteen na de aardbeving gingen onze teams het veld op en begonnen met hun werk." gaf de informatie.

MINISTER VAN BINNENLANDSE SOYLU: ER IS GEEN GROTE SCHADE

Minister van Binnenlandse Zaken Süleyman Soylu heeft een verklaring afgelegd over de aardbeving met een kracht van 04.08 die plaatsvond om 5,9 in Düzce in de live-uitzending van sommige televisies.

Soylu verklaarde dat er geen doden vielen tijdens hun ontmoetingen met alle regionale gouverneurs en in de meldingen aan het 112 Alarmcentrale. . Hij wordt behandeld in Düzce. Er zijn lichte verwondingen door vallende voorwerpen. Er zijn enkele verwondingen veroorzaakt door paniek, maar verder is er geen verlies aan mensenlevens.” gezegd.

Soylu zei dat de scans in de dorpen, vooral in de dorpen in het Gölyaka-district, zijn voltooid: "Behalve enkele ruïnes van schuren zijn er tot nu toe geen meldingen van ernstige schade en instorting van gebouwen. Maar deze scans gaan door, en zolang de scans doorgaan, gaat onze informatie door.” een verklaring afgelegd.

Soylu verklaarde dat er na de aardbeving met een kracht van 5,9 in Gölyaka naschokken en stroomuitval waren, zei Soylu: "De meeste hiervan werden op een gecontroleerde manier gedaan en daarna werd de elektriciteit geleidelijk geleverd." gebruikte de zin.

Minister Soylu deelde de volgende informatie over de laatste situatie in de regio:

Op dit moment gaan teams door naar de scène, ze worden aangestuurd. Vooral onze AFAD-eenheden, Kızılay en al onze eenheden zijn ter plaatse gestuurd. Algemene bezorging gaat door naar onze burgers die op dit moment de deur uit zijn. In dit opzicht zijn zowel onze gouverneurs, onze districtsgouverneurs, onze relevante burgemeesters en hoofdmannen allemaal ter plaatse en, godzijdank, is er geen verlies aan mensenlevens.

Vanaf het moment van deze aardbeving zetten zowel onze veiligheidseenheden als de gendarmerie-eenheden al hun controles voort op het gebied van veiligheid en openbare orde. In dit opzicht hebben onze burgers hun huizen verlaten. Ze maken zich misschien zorgen als er beveiligingsincidenten zullen zijn, als er diefstalincidenten zullen zijn, maar zowel onze bewakers, politie als gendarmerie hebben op dit moment veiligheidsmaatregelen genomen op het gebied van veiligheid op straat.

Minister van Binnenlandse Zaken Soylu ging vanwege de aardbeving naar het AFAD-voorzitterschap, ontving informatie van de autoriteiten in het coördinatiecentrum en verhuisde vervolgens per helikopter naar Düzce, waar de aardbeving plaatsvond, om inspecties uit te voeren.

AARDBEVING WERD OOK GEVOELD UIT ISTANBOEL EN ANKARA

De gouverneur van Istanboel, Ali Yerlikaya, zei in een verklaring op zijn sociale media-account: “Beterschap voor onze burgers die werden getroffen door de aardbeving in het centrum van Düzce Gölyaka, die ook in onze stad werd gevoeld. Er zijn tot nu toe geen negatieve meldingen binnengekomen van 112- en AFAD-centra in onze provincie. Moge Allah ons land en onze natie beschermen tegen allerlei rampen. gebruikte de zin.

De voorzitter van de Metropolitan Municipality van Istanbul (IMM) Ekrem İmamoğlu Op zijn sociale media-account zei hij: “Er was geen negatieve situatie gemeld aan AKOM in Istanbul tijdens de aardbeving, waarvan Düzce het epicentrum was en die door de hele regio werd gevoeld. We volgen de ontwikkelingen in alle provincies waar de aardbeving effectief was. Nogmaals beterschap." een verklaring afgelegd.

Burgemeester van de gemeente Ankara, Mansur Yavaş, zei op zijn sociale media-account: "We waren allemaal erg bang, erg bezorgd. Ik hoop dat we op geen enkele manier verliezen, beterschap.

VEROORZAAKT DE AARDBEVING DUZCE EEN GROTE AARDBEVING?

ITU-faculteitslid prof. dr. Ziyadin Çakır verklaarde dat de aardbeving in Düzce geen verwachte grote aardbeving in Istanbul zou veroorzaken en zei: “Als het de aardbeving in Istanbul had veroorzaakt, zou het onmiddellijke gevolgen hebben na de aardbeving. De locatie van de aardbeving is ver weg', zei hij.

Çakır vervolgde zijn uitspraken over de aardbeving als volgt:

Er was een ononderbroken stuk bij de uitgang van de Zwarte Zee. Hoogstwaarschijnlijk is dit stuk aandeel gebroken. Het is echter verheugend dat er tot nu toe geen doden zijn gemeld. Deze regio is een extreem slechte plaats in termen van aardbevingen. Dit is een diep vulgebied, een natuurlijk vulgebied, een vlak gebied.

Er is een grote kans op vernietiging in Gölyaka en omliggende dorpen. Er zullen naschokken zijn, maar ik denk niet dat er een grotere aardbeving zal komen. Ik raad onze burgers aan om niet in beschadigde gebouwen te blijven. Naschokken kunnen ervoor zorgen dat gebouwen instorten.

Ik denk dat er schade zal zijn omdat er grondverhoging is in Düzce en de omliggende dorpen. Ik hoop dat er geen slachtoffers zijn. We kennen zowel de bouwconstructies als de grond van de regio. Er gebeurt niets met de gebouwen op de rotsbodems.Omdat de natuurlijke vulling, namelijk grind, en de met zand bedekte rivieroevers op deze manier worden opgevuld, voelt een aardbeving met een kracht van 6 hier aan als een 7. Daarom richt het meer schade aan.

Vergelijkbare advertenties

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen