Petlas waarschuwt automobilisten voor het risico van aquaplaning

Petlas waarschuwt automobilisten voor het risico van aquaplaning
Petlas waarschuwt automobilisten voor het risico van aquaplaning

Deze dagen, waarin de wintermaanden intens voelbaar zijn, toont de toenemende neerslag eens te meer het belang van verkeers- en rijveiligheid. Het gebruik van winterbanden, die speciaal zijn ontworpen om de grip van voertuigen op natte en gladde wegen bij regenachtig weer te vergroten, speelt een cruciale rol. Petlas wijst erop dat de brede kanalen in de winterbanden het water gemakkelijker afvoeren en zorgen voor een veilige remweg en geeft belangrijke waarschuwingen aan de chauffeurs.

Plassen die op de weg worden gevormd tijdens zware overgangen in het regenseizoen, veroorzaken een gevaarlijke situatie zoals aquaplaning voor automobilisten. Terwijl het regenwater dat zich ophoopt op de weg door plotselinge en hevige neerslag een waterlaag vormt tussen de grond en de voertuigbanden, brengt deze situatie het rijrisico met zich mee. Aquaplanning wordt gedefinieerd als de band die tijdens neerslag vast komt te zitten in de waterafvoerkanalen en het voertuig in het water gaat drijven doordat de druk van dit ingesloten water hoger is dan het gewicht van het voertuig. Deze gevaarlijke situatie komt vaker voor bij lichte en snelle personenauto's. Doordat het contact van de band met de weg aanzienlijk wordt verminderd, dreigt de bestuurder de controle over het stuur te verliezen. Het voertuig kan wegglijden en grotere problemen veroorzaken.

“Winterbanden zorgen voor extra veiligheid bij regenachtig weer”

Esra Ertuğrul Boran, marketingmanager van Petlas, zei dat winterbanden de meest effectieve oplossing zijn tegen aquaplaning en dat winterbanden niet alleen moeten worden gebruikt als het sneeuwt, maar ook bij temperaturen onder de 7 graden. op een stabiele en veilige manier in wisselende weers- en wegomstandigheden waar de temperatuur onder de 7 graden zakt.ontworpen om te voorzien Het zorgt voor comfortabel rijden met de kenmerken van het voorkomen van aquaplaning, veilig remmen en bochtenwerk door te voorkomen dat het speciale mengsel in winterbanden verhardt op natte, modderige, gladde, besneeuwde en ijzige oppervlakken die het meest uitdagend zijn voor bestuurders. Winterbanden hebben extra kanalen die water afvoeren voor grip bij nat weer. Daarom moeten bestuurders zich ervan bewust zijn dat winterbanden hen extra veiligheid bieden bij het rijden in regenachtig weer." “Het eerste wat je moet doen, is niets doen”

Esra Boran, die ook vermeldde hoe bestuurders zich moeten gedragen tijdens aquaplaning, zei: “Als uw voertuig aquaplaning begint te krijgen, is het eerste wat u moet doen niets doen. Er moet vooral op worden gelet dat u niet in paniek remt. Aangezien dit de waterafvoer van uw band tijdens het draaien volledig stopt, reageert uw voertuig niet op de stuurbeweging en kan het van de weg worden geslingerd. U moet uw voertuig in een rechte lijn houden en wachten om uit de plas te komen, waarbij u plotselinge stuurbewegingen vermijdt.

Vergelijkbare advertenties

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen