Minister Varank introduceerde de missiecomputer van de Nationale Gevechtsvliegtuigen

Minister Varank introduceerde de missiecomputer van de Nationale Gevechtsvliegtuigen
Minister Varank introduceerde de missiecomputer van de Nationale Gevechtsvliegtuigen

Minister van Industrie en Technologie, Mustafa Varank, kondigde aan dat de missiecomputer van het 5e generatie gevechtsvliegtuig van Turkije, National Combat Aircraft, geproduceerd door de Scientific and Technological Research Council of Turkey (TÜBİTAK) Informatics and Information Security Advanced Technologies Research Centre (BİLGEM), werd aangekondigd om de Turkse Grote Nationale Vergadering, wat (het parlement) heeft gebracht.

Voorafgaand aan de begrotingsonderhandelingen in de Tweede Kamer werd een overdekte kist op de salontafel gezet voor de tafel waar minister Varank een toespraak zou houden. Tijdens de toespraak van minister Varank werd de sluier geopend en werd de missiecomputer van MMU onthuld en voorgesteld aan de deputaten.

Terwijl hij zijn toespraak voortzette, verklaarde minister Varank dat ze met succes de missiecomputer van de MMU hebben geproduceerd, wat een gevechtsvliegtuig van de 5e generatie zal zijn, en zei: “We hebben het voor zijn tijd aan TAI geleverd. Onze ingenieurs ontwikkelden ook de multi-core versie van het real-time besturingssysteem dat draait op deze zeer strategische state-of-the-art missiecomputer.” gebruikte de zin.

De begroting van het Ministerie van Industrie en Technologie en de daaraan gelieerde en aanverwante instellingen werd besproken in de Plannings- en Begrotingscommissie van de Grote Nationale Assemblee van Turkije. Tijdens de gesprekken presenteerde minister Varank de begroting voor 2023. Hij zei dat Turkije met de ontwikkelde technologieën een van de vier landen is die zijn eigen torpedo vanuit zijn onderzeeër kan aandrijven met zijn eigen oorlogsbeheersingssysteem.

Het zal de F-16's vervangen.

Het MMU-project werd geïmplementeerd als resultaat van het doel om een ​​gevechtsvliegtuig te produceren dat is ontworpen en ontwikkeld door het voorzitterschap van de defensie-industrie met binnenlandse faciliteiten en capaciteiten en om de mankracht en infrastructuur te creëren die dit vliegtuig kunnen ontwerpen en ontwikkelen. MMU, waarvan TAI de hoofdaannemer is, is gepland om F-2030 gevechtsvliegtuigen in de jaren 16 te vervangen.

Nieuwe technologische mogelijkheden

Turkije met MMU; Het zal zijn plaats innemen tussen het beperkte aantal landen dat over de infrastructuur en technologie beschikt om een ​​straaljager van de 5e generatie te produceren. Bovendien; Het krijgt mogelijkheden op gebieden zoals slecht zicht, interne wapensleuf, hoge manoeuvreerbaarheid, verhoogd situationeel bewustzijn en sensorfusie.

Kritieke software kan worden geïnstalleerd

De missiecomputer van MMU is ook ontworpen en ontwikkeld door TÜBİTAK BİLGEM. missiecomputer; zal hoge reken- en communicatieve vaardigheden hebben. Kritieke software kan op de missiecomputer worden geïnstalleerd. De computer zal een multifunctionele modulaire processoreenheid huisvesten. Deze computer zal de interface en functies van motorstart, missiesystemen en vliegtuigbeheersystemen uitvoeren.

Vergelijkbare advertenties

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen