Kaspersky gaat auto's met internetverbinding beschermen

Kaspersky gaat auto's met internetverbinding beschermen
Kaspersky gaat auto's met internetverbinding beschermen

Tijdens het jaarlijkse Kaspersky Cyber ​​Security Weekend META heeft het bedrijf aangekondigd dat het een Automotive Gateway heeft ontwikkeld om fabrikanten te helpen voldoen aan de nieuwe VN-cyberbeveiligingsvereisten voor slimme voertuigen.

Kaspersky ontwikkelt Kaspersky Automotive Secure Gateway (KASG), gebaseerd op het KasperskyOS-besturingssysteem, een platform voor het ontwikkelen van inherent veilige oplossingen. De gateway kan worden geïnstalleerd in de telematica- of centrale eenheid van een voertuig met ARM-architectuur. Een dergelijke oplossing zou de auto beschermen tegen hacking, een veilige update op afstand van zowel de gateway als de elektronische componenten van de auto mogelijk maken, logbestanden van het interne netwerk van de auto verzamelen en naar het beveiligingscontrolecentrum sturen.

Het proces begon na het vrijgeven van juridische documenten over cyberbeveiliging in de auto-industrie. Deze rapporten zijn opgesteld door de VN-commissie WP.63, die 29 landen bestrijkt. Sommige documenten zijn in 2022 in werking getreden. Tegen 2024 moeten nieuwe eisen een certificeringssysteem introduceren dat fabrikanten verplicht om te voldoen aan cyberbeveiligingsvereisten en beveiligingsoplossingen in auto's te integreren tijdens de lopende band.

Het wettelijk kader schrijft voor dat nieuwe systemen voor auto's moeten worden ontworpen en ontwikkeld volgens het Safe Design-principe. Dit betekent dat beveiliging in oplossingen moet worden ingebouwd tijdens de ontwerp- en ontwikkelfase. Kaspersky voorziet dit principe met zijn eigen Cyber ​​Immunity besturingssysteem, KasperskyOS.

Kaspersky ontwikkelt Kaspersky Automotive Secure Gateway niet alleen in overeenstemming met cyberbeveiligingseisen, maar ook in overeenstemming met de internationale functionele beveiligingsstandaard (Safety) ISO 26262.

Andrey Suvorov, hoofd van KasperskyOS Business Unit: “Veiligheidskwesties in verbonden auto's zijn tegenwoordig zo'n belangrijk onderwerp dat ze worden besproken op het niveau van internationale organisaties. Dit is een voorbeeld van hoe de industrie zelf zich tot cyberbeveiligingsexperts wendt voor een oplossing en bereid is om hen verplicht te stellen voor certificering. De wettelijke eisen van de VN-commissie WP.29 hebben een serieuze impuls gegeven aan de ontwikkeling van de informatiebeveiligingsmarkt in de auto-industrie. We zijn begonnen met de ontwikkeling van Kaspersky Automotive Secure Gateway door de vereisten van de nieuwe regelgeving te analyseren en een dreigingsmodel te creëren voor op internet aangesloten voertuigen. "We verwachten dat veel fabrikanten geïnteresseerd zijn in onze ontwikkeling."

Vergelijkbare advertenties

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen