Op een voertuig gemonteerd laserwapen 'JARMOL' ontwikkeld door TÜBİTAK geïntroduceerd

JARMOL, op een voertuig gemonteerd laserwapen ontwikkeld door TUBITAK, geïntroduceerd
Op een voertuig gemonteerd laserwapen 'JARMOL' ontwikkeld door TÜBİTAK geïntroduceerd

Het op een voertuig gemonteerde laserwapen JARMOL, ontwikkeld door TÜBİTAK BİLGEM-ingenieurs met binnenlandse en nationale technologische mogelijkheden, werd geïntroduceerd tijdens een bijeenkomst op de TÜBİTAK Gebze-campus met deelname van het Gendarmerie General Command en TÜBİTAK-functionarissen.

JARMOL, ontwikkeld door TÜBİTAK BİLGEM-ingenieurs voor het algemeen commando van de gendarmerie, is een 1kW Single Mode (SM) lasersysteem geïntegreerd in het Kirpi5 militaire voertuig. Het is een uniek laserverdedigingssysteem dat qua prestaties en omvang het meest geavanceerd is van de systemen die door enkele landen met deze technologie zijn ontwikkeld.

Bij de uitgevoerde tests is waargenomen dat de drones en UAV's met vaste vleugels, die een belangrijke bedreiging zijn geworden voor onze militaire eenheden, vooral in de operatiegebieden, er behoorlijk in slagen ze te neutraliseren door ze met laservuur ​​af te werpen.

JARMOL heeft een 5kW SM-fiberlasersysteem, een gestabiliseerde laserfocuser, een adaptief commandobesturingssysteem en een intelligent energiebeheersysteem ontwikkeld door TÜBİTAK BİLGEM. Het werkt in integratie met het ASELSAN İHTAR-systeem (Radar, Jammer, EO Suit).

JARMOL is een geavanceerde versie van het ARMOL-systeem, dat sinds juni 2020 in de TAF-inventaris staat en nog steeds wordt gebruikt op tactisch gebied, in termen van laservermogen, optische componenten, doelvolgsysteem en effectief bereik. ARMOL was het eerste nationale lasersysteem van Turkije in overeenstemming met militaire normen, dat in dienst werd gesteld van de TAF.

 

Günceleme: 28/11/2022 15:49

Vergelijkbare advertenties

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen