Geen biedingen voor twee nieuwe stops Tender naar İZBAN

Geen bieder voor IZBANa Two New Stop Tender
Geen biedingen voor twee nieuwe stops Tender naar İZBAN

Om de toegang van de grootstedelijke gemeente Izmir tot İZBAN te vergemakkelijken, werd op 3 november de bouw van de stations Lale in het district Konak en de stations Katip Çelebi in het district Çiğli opnieuw aanbesteed. Er werd vernomen dat er geen bieders waren voor de twee nieuwe stop-tenders voor İZBAN, die voor de tweede keer werd gehouden. De verwachting is dat er opnieuw wordt geboden.

Er worden nieuwe toegevoegd aan de haltes op de Izmir Suburban Line, een van de partnerbedrijven van de Republiek Turkije Staatsspoorwegen (TCDD) en de Izmir Metropolitan Municipality. Het is de bedoeling om het aantal haltes in İZBAN, dat dienst doet op 136 haltes op de 41 kilometer lange lijn tussen Aliağa en Selçuk, die de verkeersbelasting van İzmir draagt, te verhogen.

Nadat de 'toewijzingscrisis' was opgelost voor de halte Katip Çelebi tussen zmir Metropolitan Municipality Rail System Branch Directorate, Lale District tussen haltes Kemer en Buca, en tussen Egekent en Ulukent, besloot de Metropolitan Municipality van İzmir voor het eerst een aanbesteding uit te voeren.

De aanbesteding die op 12 september 2022 werd gehouden ging echter 'wegens gebrek aan bieders' niet door. De gemeente Izmir, die actie ondernam, besloot opnieuw een aanbesteding uit te schrijven. De tweede aanbesteding vond plaats op 3 november 2022, maar volgens de verkregen informatie zijn er geen bieders ingediend voor de tweede aanbesteding. De verwachting is dat de Izmir Metropolitan Municipality in de nabije toekomst opnieuw een aanbesteding zal uitschrijven.

Wat is er gebeurd?

In overeenstemming met het project dat is voorbereid door de Metropolitan Municipality van Izmir, werd op verzoek van de districtshoofden en de bewoners van de wijk de aanbesteding voor de bouw van het Lale Mahallesi İZBAN-station op 21 september 2021 uitgeschreven. Op 26 november 2021 werd een contract getekend met het aannemersbedrijf en daarna werd de site opgeleverd. De werken werden in juni stopgezet nadat het aannemersbedrijf de liquidatie van het werk had aangevraagd op basis van het tijdelijke zesde artikel van wet nr. 4735, getiteld 'Bijkomend prijsverschil of beëindiging van contracten'. Tijdens deze periode, bij de voorbereiding van de nodige projecten voor de bouw van het station Katip Çelebi University İZBAN, besloot de grootstedelijke gemeente om het station Katip Çelebi University İZBAN samen met het station Lale Mahallesi İZBAN te bouwen.

136 kilometer lijn

De langste voorstedelijke lijn van Turkije werd in 2010 in gebruik genomen met 80 kilometer tussen Aliağa en Menderes. De lijn van het İzmir Suburban System (İZBAN), gebouwd in samenwerking met TCDD en de gemeente Izmir, werd eerst uitgebreid naar Torbalı en vervolgens werd het 26 kilometer lange traject tussen Tepeköy en Selçuk in gebruik genomen. De İZBAN-lijn bereikte 136 kilometer met de deelname van Selçuk Station. Het aantal stations op de İZBAN-lijn, dat 41 is, zal toenemen tot 43 met de ingebruikname van de nieuwe stations.

Vergelijkbare advertenties

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen