Atleet uit Bursa, Hatice Kübra İlgün, derde plaats ter wereld

Atleet uit Bursa Hatice Kubra Ilgun Wereldkampioen

Hatice Kübra İlgün, nationale taekwondospeler uit Bursa Metropolitan Belediyespor, slaagde erin om de derde ter wereld te worden in 57 kilogram op het Wereldkampioenschap Taekwondo in Mexico.

Hatice Kübra İlgün, de Olympische medaillewinnaar taekwondospeler van Bursa Metropolitan Belediyespor Club, blijft ons trots maken met haar succes in de toernooien waaraan ze deelnam. İlgün vertegenwoordigde ons land bij de vrouwen tot 57 kilogram op het Wereldkampioenschap Taekwondo in Mexico en slaagde erin een bronzen medaille te winnen in het evenement dat de grootste organisatie van het jaar was in taekwondo en gaf quotapunten aan de Olympische Spelen van 2024 in Parijs.

In het kampioenschap, waaraan ongeveer 123 atleten uit 750 landen deelnamen, versloeg de nationale taekwondospeler, die zonder wedstrijd door de eerste ronde kwam, Alisson Montano uit El Salvador in de laatste 32 ronden en stond hij tegenover Stacey Hymer uit Australië in de laatste 16 ronden. . Hatice Kübra İlgün, die in deze ronde haar tegenstander versloeg, maakte in de kwartfinales haar naam op het lijf geschreven. Hatice Kübra İlgün, die de Marokkaanse Nada Laaraj in de kwartfinales wist te verslaan, schoof door naar de halve finale en stelde de medaille veilig. Hatice Kübra İlgün, die het opnam tegen Chia-Ling Lo uit Taiwan in de strijd om door te gaan naar de finale, verloor met 2-1 van haar tegenstander, won de bronzen medaille en werd de derde van de wereld.