92 miljoen TL-ondersteuning voor de bioscoopindustrie

Miljoen lira steun aan de bioscoopindustrie
92 miljoen TL-ondersteuning voor de bioscoopindustrie

Het ministerie van Cultuur en Toerisme verstrekte 2022 miljoen 32 duizend lira aan de bioscoopsector voor 17 projecten tijdens de laatste ondersteuningsraad van 340. Met deze steun bereikte het totale bedrag aan steun aan de bioscoopsector door het ministerie voor 2022 projecten in 293 92 miljoen 198 duizend lira.

In de laatste begeleidingscommissie van het jaar werden projecten als “Speelfilmproductie”, “First Feature Film Editing”, “Post-shooting”, “Co-Production” en “Domestic Film Screening” beoordeeld door de begeleidingscommissie van 8 mensen, bestaande uit vertegenwoordigers van de bioscoopsector.

Als resultaat van de evaluaties werd 4 miljoen 6 duizend lira toegekend aan 300 projecten "Speelfilmfilmproductie", 6 miljoen 6 duizend lira aan 900 projecten "First Feature Film Editing", 1 duizend lira aan 400 "After Shooting"-project, 3 "Coproductie"-projecten In totaal werd 1 miljoen 750 duizend lira aan steun verleend, waaronder 18 miljoen 1 duizend lira en 990 miljoen 17 duizend lira voor 340 "Binnenlandse filmvertoning"-projecten.

Ondersteuning van nieuwe bestuurders

Met steun van het Ministerie mochten 6 regisseurs hun eerste speelfilms maken. Veel films die steun kregen, die een belangrijke rol speelden bij het binnenhalen van nieuwe regisseurs in de sector, keerden terug met prijzen van 's werelds belangrijkste filmfestivals zoals Sundance, Berlijn, Venetië, Moskou, Sarajevo, Warschau en Tokio.

Ondersteuning voor co-producties

Er werd steun verleend aan drie projecten in het type "Coproductieondersteuning", dat zeer belangrijk is geworden in de filmindustrie vanwege redenen als het samenbrengen van filmmakers uit verschillende landen, het overdragen van informatie en technologie, het aanspreken van lokale financieringsbronnen en het creëren van potentiële markten. In het bestuur; Er werd steun verleend voor de projecten “Man In A Blue Sweater”, een gezamenlijke productie van Azerbeidzjan en Turkije, “2M2”, een gezamenlijke productie van België en Turkije, en “Guria”, een gezamenlijke productie van Georgië, Zwitserland, Bulgarije en Turkije .

De aanvaarding van aanvragen voor projecten die in 2023 worden ondersteund, loopt tot 26 december.

Vergelijkbare advertenties

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen