Een forever home voor lieve vrienden

Spinal Nest voor beste vrienden
Een forever home voor lieve vrienden

Met de medewerking van Istanbul Metropolitan Municipality, Istanbul Volunteers en SemtPati krijgen onze viervoeters in verpleeghuizen hun nieuwe thuis. Dankzij het project "Own Istanbul" zijn tot nu toe bijna 100 honden geadopteerd.

De voorzitter van de Metropolitan Municipality van Istanbul (IMM) Ekrem İmamoğlu Met de SemtPati-applicatie, die is opgezet onder leiding van zakenman İpek Kıraç en kan worden gedownload naar smartphones, vinden onze potente vrienden in İBB Stray Animal Tijdelijke Nursing Homes hun eeuwige thuis. Dankzij het project "Own Istanbul", dat begon met de medewerking van IMM, Istanbul Volunteers en SemtPati, zijn tot nu toe bijna 100 honden geadopteerd. De SemtPati-applicatie heeft ongeveer 30 duizend actieve gebruikers. Hoewel de meerderheid van de gebruikers in Istanbul woont, zijn er ook mensen die zich uit verschillende provincies hebben geregistreerd.

IMM EN KOÇ OOK EIGENAAR

Degenen die honden willen adopteren in de verpleeghuizen van IMM, kunnen zich aanmelden met de gratis download SemtPati-applicatie. Dierenliefhebbers die het aanvraagformulier invullen, omhelzen hun dierenvrienden na de evaluatie die moet worden gemaakt door Istanbul Volunteers en IMM Veterinary Directorate. In de mobiele applicatie "SemtPati", die ook basisinformatie biedt over de gezondheid en verzorging van dieren, zijn ook de leeftijd en het geslacht van elke hond en een foto opgenomen. Terwijl bedrijven aangesloten bij Koç Group 40 honden adopteerden met de SemtPati-applicatie, werden verschillende dochterondernemingen van IMM huizen voor in totaal 32 dieren. Ali Kurt, algemeen directeur van KİPTAŞ, die onlangs een hond heeft geadopteerd, vestigde de aandacht op de adoptie van zwerfdieren in het kader van de Animal Rights Week van 4 oktober.

ISTANBOEL INSPECTEERT VRIJWILLIGERS

Istanbul Vrijwilligers bewaken de omstandigheden van gezinnen die een huisdier willen adopteren met de SemtPati-applicatie. Istanbul Vrijwilligers, die controleren of de benodigde apparatuur en de plaats waar het te adopteren dier geschikt is voor de omstandigheden, geven ook de eerste training van de honden. Pınar Satıoğlu, een van de vrijwilligers van Istanbul, zei dat het belangrijkste kenmerk van het "Own Istanbul"-project is dat de honden slagen voor de temperamenttest en training krijgen om de riem aan te passen. De honden, die door de IMM hondentrainer samen met de burgers worden gebracht, worden na de adoptie opgevolgd door de Istanbul Volunteers.

"WIJ ZIJN ZIJN OGEN DIE ZIEN"

De familie Cebbar die in Beylikdüzü woont, adopteerde Night, die 3 en een half jaar oud is, 6 maanden geleden via de SemtPati-aanvraag. Via de SemtPati-toepassing zag hij dat Gece in Sarıyer Kısırkaya Stray Animal Tijdelijk verpleeghuis en woongedeelte in de tuin was. Zafer Cebbar, die verklaarde dat ze Gece binnen 2 dagen omarmden, zei: "We hebben de SemtPati-applicatie gezien. We hebben het gedownload en de Nacht gezien. Ook in het verpleeghuis zijn we gaan kijken en we vonden het geweldig. Ze waren ingeënt. We hebben de kaart eruit gehaald. Sindsdien is hij bij ons.” Cebbar zei dat één oog van de nacht niet ziet: "Nu ziet de nacht niet, we wilden zijn oog zijn dat ziet. Wij hebben 3 kinderen. We kregen die nacht ons vierde kind", zei hij.

"IK KAN DE HONDEN NIET EENS AANRAKEN..."

De familie Yaşar die in Bağcılar woont, is ook 3 weken de thuisbasis geweest van Cinnamon via de SemtPati-applicatie. Birgül Yaşar zei dat ze haar eigen angst voor honden overwon met kaneel, eraan toevoegend dat haar kinderen Devrim (14) en Rüzgar (10) een verantwoordelijkheidsgevoel ontwikkelden. Yaşar zei: "Ik was er geen grote fan van, maar we hebben het heel goed gedaan", zei Yaşar, "We hebben gesolliciteerd via de SemtPati-applicatie. Toen we naar het asiel gingen, weerhield Cinnamon ons ervan andere honden te aaien. Eigenlijk heeft Cinnamon ons gekozen, niet Cinnamon. Blij dat hij voor ons heeft gekozen. Na het kiezen waren onze transacties binnen 1 uur afgerond. Ik kon de honden op straat niet eens aanraken, maar alles veranderde na Cinnamon. Elk dier heeft een warm thuis nodig. Ik raad het iedereen aan', zegt hij.

Vergelijkbare advertenties

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen