Nationaal voetbalelftal met geamputeerde wordt wereldkampioen

Het nationale voetbalelftal met geamputeerde voetbal werd wereldkampioen door Angola met 2022-4 te verslaan in de laatste wedstrijd van het WK 1 in Istanbul.

Angola begon effectiever aan de finale, die vanaf de tribunes door zo'n 15 duizend voetbalfans werd bekeken. Het Amputatieteam, dat in korte tijd de balans wist te herstellen, kwam echter in de 19e minuut met 1-0 op voorsprong door een doelpunt van Ömer Güleryüz.

Angola ving het gelijkspel met een vrije trap van Heno Adao in de 24e minuut en de rust was gelijk 1-1.

Turkije begon goed aan de tweede helft en won een strafschop. Rahmi Özcan, die de bal in de 31e minuut afpakte, zette de nationale ploeg weer naar voren. Met het doelpunt van Rahmi in de 43e minuut was het verschil 2e. Het doelpunt van Serkan Dereli in de 49e minuut van de wedstrijd bepaalde de score en de wereldkampioen.