De export van tafelolijven bereikte 110 duizend ton

De export van tafelolijven bereikte duizend ton
De export van tafelolijven bereikte 110 duizend ton

Turkije slaagde er voor het eerst in de 100 duizend ton aan tafelolijvenexport te overschrijden. Per 30 september 2022 is het Turkse tafelolijvenexportseizoen 2021/22 afgelopen. Vergeleken met het voorgaande seizoen is onze export van tafelolijven met 24 procent gestegen van 88 duizend ton naar 110 duizend ton.

De hoeveelheid vreemde valuta verkregen uit tafelolijven is; steeg met 15 procent van $ 150 miljoen tot $ 173 miljoen.

Erop wijzend dat het thuisland van de olijfboom Anatolische grond is, zei de voorzitter van de Egeïsche Olijfolie- en Olijfolie-exporteurs' Association, Davut Er, dat 41 miljoen olijfbomen in 190 provincies in Anatolië waar olijven worden verbouwd, de mensheid gezondheid en smaak hebben geschonken aan duizenden van jaren.

Olijvenexport vergroend

President Er verklaarde dat onze export van zwarte olijven steeg van 2021 duizend ton tot 22 duizend ton in het seizoen 19/67, met een stijging van 80 procent in vergelijking met het vorige seizoen, en zei: "De hoeveelheid buitenlandse valuta die we hebben verkregen uit de export van zwarte olijven ; steeg met 10% van $ 114 miljoen naar $ 125 miljoen. Onze stijgingspercentages in de export van groene olijven waren veel aangenamer. Terwijl onze export van groene olijven vorig seizoen 21 duizend ton was, is deze dit seizoen gestegen tot 42 duizend ton met een stijging van 30 procent. Ook de exportinkomsten van groene olijven stegen met 35 procent van 35 miljoen dollar naar 48 miljoen dollar. We zijn er trots op het record van 2018 duizend 19 ton in het seizoen 91-122 te overtreffen. Ik feliciteer al onze producenten en exporteurs die hebben bijgedragen aan dit record."

60 procent van de olijfolie-export was verpakt

Er werd gezegd dat ze de periode van 11 maanden in het olijfolie-exportseizoen hadden achtergelaten en vervolgde zijn woorden als volgt; “Onze olijfolie-export is gestegen van 28 duizend ton naar 40 duizend ton, met een stijging van 52 procent op kwantiteitsbasis. Het exportbedrag steeg met 44 procent van 124 miljoen dollar naar 180 miljoen dollar. Onze olijfolie, die we definiëren als gouden vloeistof, werd dit seizoen geëxporteerd met een waarde van 13 procent in dollars. Onze gemiddelde exportprijs van kg steeg van $3,03 naar $3,44. In deze periode hebben we ongeveer 52 procent van onze 60 duizend ton olijfolie-export in verpakkingen gerealiseerd. Wij beschouwen dit als een zeer positieve ontwikkeling voor onze branche. Onze export van afvallen steeg daarentegen met 168 procent van 8 miljoen dollar naar 22 miljoen dollar. De totale export van onze industrie steeg met 32 ​​procent van 282 miljoen dollar naar 373 miljoen dollar. We laten een succesvol seizoen achter met een export van 400 miljoen dollar."

2023 doel is 500 miljoen dollar

EZZİB-president Davut Er merkt op dat de olijvenindustrie zich met grote hoop op het nieuwe seizoen voorbereidt en deelde dat ze een betere oogst verwachten in zowel kwaliteit als kwantiteit in het nieuwe seizoen, als de weersomstandigheden en de neerslag geschikt zijn. Er zijn voorspellingen dat de opbrengsten in Spanje en Italië laag zullen blijven als gevolg van de opwarming van de aarde. We denken dat we deze situatie kunnen omzetten in een kans voor onze export en we streven ernaar om onze export voor het volgende seizoen te verhogen tot 500 miljoen dollar. In dit verband denk ik dat de sectorale handelsdelegatie die we tussen 27 november en 2 december voor Spanje zullen organiseren door onze Vereniging van Egeïsche olijven en olijfolie-exporteurs, erg belangrijk is. Het zal voor onze exporteurs een zeer belangrijke kans zijn om de belangrijke ontwikkelingen die de sector in Spanje, de grootste producent, vorm zullen geven, op de voet te volgen en ook om hun exportpotentieel te vergroten door middel van bilaterale bijeenkomsten.”

Eraan herinnerend dat volgens de gegevens van ons ministerie van Land- en Bosbouw onze nieuwe aanplant van bomen productief wordt, herinnerde Er zich eraan dat onze tafelolijvenoogst gericht is op 1 miljoen 200 duizend ton en onze olijfolieoogst op 650 duizend ton, en concludeerde zijn woorden als volgt; "We komen elk jaar stap voor stap dichter bij de doelstellingen van deze oogst. In deze context zullen we in het nieuwe seizoen aan zowel de binnenlandse als de internationale vraag kunnen voldoen met onze 60-70 duizend ton eindeseizoensvoorraad.”

Vergelijkbare advertenties

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen