China: crisis in Oekraïne moet diplomatiek worden opgelost

De crisis in Jin-Oekraïne moet diplomatiek worden opgelost
Crisis in China Oekraïne moet langs diplomatieke weg worden opgelost

De permanente vertegenwoordiger van China bij de VN, Zhang Jun, riep de betrokken partijen op om voorzichtig te handelen, pogingen om de spanningen op te voeren te voorkomen en gunstige voorwaarden te scheppen voor een oplossing van het Oekraïne-probleem via diplomatieke onderhandelingen.

De ontwerpresolutie over het veroordelen van de referenda in de vier regio's van Oekraïne, die gisteren in de VN-Veiligheidsraad werd besproken, kon vanwege het Russische veto niet worden goedgekeurd.

De ontwerpresolutie waarin de referenda over de toetreding tot Rusland in Donetsk, Loehansk, Zaporizja en Cherson worden veroordeeld, is opgesteld door Albanië en de VS. Tien landen, waaronder de VS, Frankrijk en het VK, stemden voor de resolutie, terwijl China, Gabon, India en Brazilië zich van stemming onthielden.

Zhang Jun benadrukte in zijn verklaring gisteren dat de meest urgente taak op dit moment is om te zorgen voor de-escalatie van de spanningen in Oekraïne, de hervatting van diplomatieke onderhandelingen tussen de betrokken partijen en de realisatie van een staakt-het-vuren.

Hij herinnerde eraan dat China's standpunt over de kwestie Oekraïne consistent en duidelijk is en zei: "De soevereiniteit en territoriale integriteit van alle landen moeten worden beschermd, de doelstellingen en principes van het VN-Handvest moeten worden gerespecteerd, de legitieme veiligheidszorgen van alle partijen moeten worden gerespecteerd. rekening gehouden, en alle inspanningen voor de vreedzame oplossing van crises moeten worden ondersteund." de zinnen gebruikt.

Zhang wees erop dat politiek isolement, sancties en druk en het creëren van conflicten tussen de blokken geen vrede brengen en het probleem verder compliceren, wees erop dat China, als een verantwoordelijk land, altijd de voorkeur geeft aan vrede en een constructieve rol zal blijven spelen bij het verminderen van spanningen en het oplossen van de crisis.

Vergelijkbare advertenties

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen