Beyoğlu Cultural Road Festival Photomarathon Evenement gestart

Beyoğlu Cultural Road Festival Photomarathon-evenement is begonnen
Beyoğlu Cultural Road Festival Photomarathon Evenement gestart

Georganiseerd als onderdeel van de Turkse Culturele Road Festivals, die het Ministerie van Cultuur en Toerisme heeft uitgebreid met veel meer inclusieve activiteiten in vijf steden, opende Beyoğlu Cultural Road Festival voor de derde keer zijn deuren met de fotomarathon die werd bijgewoond door 2500 fotografen.

Tijdens de opening van het evenement, dat begon in het Istanbul Atatürk Cultural Center (AKM) Türk Telekom Open Air Stage, zei minister van Cultuur en Toerisme Mehmet Nuri Ersoy: "We zullen onze festivals in ons land snel uitbreiden door nog vijf steden toe te voegen. elk jaar."

Beyoğlu Cultural Road Festival, de eerste route van de Turkse Cultural Road Festivals, die dit jaar in vijf steden, Istanbul, Ankara, Çanakkale, Diyarbakir en Konya, werd gehouden, begon met groot enthousiasme. Van theater tot film, van literatuur tot dans, van muziek tot digitale kunst, van tentoonstellingen sohbetHet festival, dat het toneel zal zijn van meer dan 1000 evenementen van dag tot nacht, opende zijn deuren met de opwinding van een fotomarathon met de deelname van 2500 fotografen aan het Atatürk Cultureel Centrum (AKM) Türk Telekom Open Air Stage.

Cultuur- en kunstevenementen bereiken de wereld met foto's

In een toespraak tot de fotografen die het evenement bijwoonden, verklaarde minister van Cultuur en Toerisme Mehmet Nuri Ersoy dat de kunst van fotografie een zeer belangrijk hulpmiddel is bij het promoten van culturele en artistieke evenementen en zei:

“De foto's die je gaat maken, beginnen met sociale media en verspreiden zich over heel Turkije, vooral in Istanbul, en vervolgens over de hele wereld. Vandaag zie je de aspecten die we niet kunnen zien in onze evenementen, en je zorgt ervoor dat ze iedereen bereiken via je foto's. Beyoğlu Culture Road Festival gaat dit jaar op een veel feestelijkere en georganiseerdere manier verder. We verspreiden onze festivals, die we begonnen zijn met Beyoğlu Culture Road, over heel Turkije. We begonnen met Çanakkale en gingen verder met Konya. Nu zijn we begonnen met onze Beyoğlu en Başkent Cultural Road Festivals. Het begint ook in Diyarbakir op 8 oktober. We zullen onze festivals in ons land snel uitbreiden door elk jaar vijf extra steden toe te voegen.”

Zes uur fotoshoots over drie verschillende thema's

Na zijn korte toespraak startte minister Ersoy de fotomarathonwedstrijd, het eerste grote evenement van het festival, door zelf foto's te maken. 2500 mensen, bestaande uit amateur- en professionele fotografieliefhebbers, woonden het evenement bij dat werd georganiseerd door de Association of Photography Organizations (FOTON). Liefhebbers van fotografie deden mee aan een leuke wedstrijd om het beste frame voor 3 uur vast te leggen binnen het kader van 6 verschillende thema's bepaald in AKM, Şişhane Square en Galataport. De winnaars van de fotomarathon zullen hun prijs in ontvangst nemen tijdens een ceremonie die op 23 oktober wordt gehouden in het Tarık Zafer Tunaya Cultureel Centrum.

Grote belangstelling voor alle tentoonstellingen vanaf de eerste dag

Met de opening van het festival, dat een route van 4,1 kilometer van AKM naar Galataport Istanbul beslaat, ontmoetten culturele en artistieke activiteiten de gemeenschap. De meest uitgebreide tentoonstelling ooit gemaakt over de regisseur van cultfilms, Stanley Kubrick, werd geopend in het Istanbul Cinema Museum. Bezoekers stonden in de rij om de buitengewone wereld van het filmische genie Kubrick te verkennen, die een revolutie teweegbracht in de geschiedenis van de cinema als maker van meesterwerken, met objecten, camera's, lenzen en originele kostuums naast ongepubliceerde documenten en scenario's. Selçuk Artut's digitale tentoonstelling "Geomart-UT17" in Istanbul AKM Multi-Purpose Hall en Devrim Erbil's "Colors and Techniques" tentoonstelling in AKM Gallery kregen grote belangstelling van kunstliefhebbers.

Beeldenfestival in de open ruimte van Galataport

Tentoonstelling "Beyoğlu door de ogen van buitenlandse reizigers" in de kunstgalerie van de gemeente Beyoğlu Istiklal, met de schoonheid van Beyoğlu van vroeger tot nu, tentoonstelling "De kamer met veertig deuren: 40 jaar hedendaagse kunstenaarstentoonstellingen" in Akbank Sanat, en de kunst van Maten en gewichten in het Pera Museum, tentoonstellingen van Osman Hamdi Bey en Intersecting World ontmoetten kunstliefhebbers. Salt Galata en Salt Beyoğlu exposeren '90s on Stage', dat de jaren 90-cultuur weer tot leven brengt, Meşher, "I am Nobody", waarin de thema's reflectie, resonantie en metamorfose gebaseerd zijn op de mythe van de liefde. Ben jij ook niemand?" presenteerde de tentoonstelling aan de smaak van de deelnemers. Overcoming the Walls: Outdoor Sculpture Exhibition bestaande uit 10 sculpturen en installaties op Galataport Istanbul Clock Tower Square werd de aandacht van de bezoekers. Kunstliefhebbers keken met belangstelling naar de installatie "Tulle", die een choreografische voorstelling toont met slimme fans in de AKM Theater Foyer, en de tentoonstelling "On the Road" samengesteld door Gülveli Kaya, Devabil Kara en Mehmet Kavukçu in AKM Culture Street.

Wevende kunst en kunstmatige intelligentie-tentoonstelling verwelkomen hun bezoekers op dezelfde locatie.

De tentoonstelling van kunstenaar Fırat Neziroğlu, die een nieuwe generatie interpretatie geeft aan de kunst van het weven met zijn unieke techniek die zijn naam draagt ​​in de historische textuur van Cercle d'Orient, de "Escape Story" NFT-collectie, waarin de digitale kunstgemeenschap Mösyö d'Art Community vestigt de aandacht op de smokkel van historische artefacten, Discovery Karabach, de tentoonstelling van Shusha, de eerste artificiële-intelligentiekunstenaar van Azerbeidzjan, opende haar deuren met de steun van KADEM, en een videofotografietentoonstelling van Hilal Büşra Cebeci, waarin ze presenteerde een metaforisch leesvoorstel dat de gelijkheid van mannen en vrouwen in twijfel trekt door middel van gezichtsrepresentaties.

Voorname opera- en balletvoorstellingen in AKM

AKM Türk Telekom Opera Hall zal tijdens het festival zowel de meest populaire opera- en balletvoorstellingen als wereldsterren hosten. Op 3 oktober staat het iconische werk Carmen van G.Bizet op het programma met de balletinterpretatie van İzmir Staatsopera en Ballet. De opera Abduction from the Palace ontmoet kunstliefhebbers op 12 oktober en het ballet van Don Quichot op 13 oktober. Op 15 oktober blaast het ballet “Picasso Eterno”, gesigneerd door de Spaanse kunstenaar Carlos Rodrigez, de flamencowind op. Staatsopera en ballet van Ankara zal op 17 oktober het ballet Zwanenmeer en op 22 en 23 oktober Izmir Opera en Ballet La Traviata opvoeren. Vuur van Anatolië op 20 oktober en Troje op 21 oktober zullen het vuur van duizenden jaren cultuur en geschiedenismozaïek van Anatolië samenbrengen, vermengd met vrede, met dans.

Sterrenparade op het festival

Als onderdeel van het festival zullen gasten van het 4e Internationale Volksmuziekfestival van Istanbul, de Spaanse muzikant Buika, kunstliefhebbers ontmoeten op 5 oktober, en İrfani Türçiler zal kunstliefhebbers ontmoeten op 6 oktober in de AKM Türk Telekom Opera Hall.

Portugal's Grammy Award-winnende emotionele stem Mariza, op 2 oktober, de beroemde Letse operazangeres Kristine Opolais, die het podium betrad in 's werelds beroemde operahuizen, en tenor Murat Karahan, die ook hoofdrollen speelde in vele belangrijke operahuizen van de wereld , op 8 oktober, flamencogenie Paco Pena. & Friends op 9 oktober de beroemde Amerikaanse jazzartiest Stacey Kent op 10 oktober, Havasi, een van de belangrijkste componisten en pianisten ter wereld, op 11 oktober, de wereldberoemde muzikant Fahir Atakoğlu , die zijn werk voortzet in de VS, op 14 oktober, de Spaanse zangeres Monica Molina op 16 oktober. In oktober zal Kamancha-artiest Mark Eliyahu, die oosterse en westerse muziek synthetiseerde met moderne instrumenten, een onvergetelijke avond bezorgen aan muziekliefhebbers op 18 oktober , en de Britse kunstenaar Yusuf Islam op 19 oktober in de AKM Türk Telekom Opera Hall.

Alle openluchtconcerten zijn gratis

Tijdens het festival zullen AKM Türk Telekom Open-Air Stage, Galataport Meydan Stage en Şişhane Meydan Open-Air Stage het adres zijn van gratis concerten. Veel artiesten, waaronder Goran Bregovic, Fatih Erkoç, Mazhar Alanson, Sertab Erener, Ceza, Levent Yüksel, Murat Dalkılıç, Ümit Besen & Pamela, Kubat, Erol Evgin en Murat Boz, zullen een muzikaal feest in de open lucht houden. Naast de concerten op het AKM Türk Telekom Open Air Stage zullen verschillende filmgenres van Happy Days tot Bergen, van Batman tot Star Wars: The Rise of Skywalker ook kunstliefhebbers ontmoeten.

Vergelijkbare advertenties

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen