Alstom zal 120 locomotieven in NMBS-vloot uitrusten met ETCS-technologie van de volgende generatie

Alstom NMBS zal locomotief in haar vloot uitrusten met ETCS-technologie van de volgende generatie
Alstom zal 120 locomotieven in NMBS-vloot uitrusten met ETCS-technologie van de volgende generatie

Alstom, de wereldleider in duurzame en slimme mobiliteit, heeft een contract gewonnen voor het ontwerp, de levering en het onderhoud van de nieuwste generatie ETCS* level 120 signaleringssysteem (Basic 18) voor de 2 HLE3-locomotieven van de NMBS in commerciële dienst. België, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland. Het ETCS-systeem wordt aangevuld met nationale functies om treinen in België (TBL1+) en Frankrijk (KVB) te laten rijden.

ETCS Level 2, oorspronkelijk opgericht om grensoverschrijdend treinverkeer te harmoniseren, verhoogt de snelheid, stiptheid en capaciteit van treinen in alle veiligheid. De meest geavanceerde versie van Level 2 (Basic 3) heeft geoptimaliseerde remcurves voor maximale operationele prestaties en meer passagierscomfort. Deze versie verbetert ook de odometrische prestaties, waardoor bestuurders de juiste snelheid kunnen selecteren in strikte overeenstemming met SIL50129, het hoogste veiligheidsniveau onder EN 4.

De signaalfaciliteit van Alstom Group in Charleroi is een wereldwijd kenniscentrum en zal verantwoordelijk zijn voor de engineering van verschillende signaleringssystemen en de levering van apparatuur aan boord. Het biedt ook onderhoud voor een periode van 10 jaar, inclusief reserveonderdelen en reparaties. Het project start in oktober 2022 en duurt 3 jaar.

Bernard Belvaux, Managing Director van Alstom Benelux, zegt: “Alstom is verheugd om de samenwerking met de NMBS voort te zetten en hen te ondersteunen bij het realiseren van de digitalisering van hun wagons.”

De ondertekening van dit contract bevestigt de leidende positie van Alstom op de markt voor spoorwegsignalisatiesystemen. In Europa heeft meer dan 60% van de treinen die zijn uitgerust met een ETCS van Europese makelij gekozen voor een Alstom-systeem. Alstom rust een groot deel van de NMBS-vloot in België uit en draagt ​​actief bij tot de modernisering van de Infrabel-spoorinfrastructuur.

Dit treincontrole- en controlesysteem van de nieuwste generatie van niveau 2 is met succes geïmplementeerd in elektrische locomotieven die worden geëxploiteerd door Alstom in Noorwegen en Ceske Drahy in Tsjechië. Het wordt momenteel gebruikt op de hogesnelheidstreinen van Deutsche Bahn in heel Duitsland en op de S-Bahn-forensentreinen van concurrenten in de regio Alstom en Stuttgart, evenals op verschillende projecten in Spanje, Engeland, India en Australië.

ETCS: Europees treincontrolesysteem

Vergelijkbare advertenties

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen