Gebouw met gevaar voor aardbeving gesloopt in Beşiktaş

Gebouw met risico op aardbeving in Besiktas verwoest
Gebouw met gevaar voor aardbeving gesloopt in Beşiktaş

In het kader van het door KİPTAŞ voor het eerst in de geschiedenis van de instelling geïnitieerde project 'Single Building Transformation'. KadıköyDaarna werd in Beşiktaş een gebouw met een aardbevingsrisico afgebroken. Ali Kurt, algemeen directeur van KİPTAŞ, dat de gebouwen vernieuwt die niet aardbevingsbestendig zijn onder de meest geschikte omstandigheden, riep onze burgers op die denken dat ze in een riskant gebouw wonen, zich aan te melden bij het Istanbul Renewal-platform.

KİPTAŞ, een dochteronderneming van Istanbul Metropolitan Municipality (İBB), renoveert oude gebouwen die niet aardbevingsbestendig zijn. In tegenstelling tot stedelijke transformatieprojecten op basis van een wijk, terrein of straat, worden gebouwen gebouwd vóór 1999, die niet aardbevingsbestendig zijn, getransformeerd in een tijd van maximaal 1 jaar, onder de meest gunstige voorwaarden en tegen een kostprijs. IMM Urbanism Group-bedrijven; Opgericht door KİPTAŞ, İstanbul İmar AŞ en BİMTAŞ, het eerste van de enige transformatieprojecten voor gebouwen met "İstanbul Renewing" Kadıköybinnen werd uitgevoerd. Gisteren werd actie ondernomen om het enige gebouw in de wijk Beşiktaş Dikilitaş te transformeren. Appartementsgebouw Eren, gebouwd in 1985, werd gesloopt nadat de verzoenings- en ontruimingsprocessen waren voltooid, na de aanvraag van de begunstigden op het internetadres "istanbulyenilenen.com". Uit de beelden die naar voren kwamen tijdens de gecontroleerde sloop van bouwmaterieel bleek dat het gebouw bij een eventuele aardbeving niet bestand zou zijn.

7 duizend 29 TOEPASSINGEN

Hoewel het Istanbul Renewing-platform sinds de dag van opening grote belangstelling heeft gekregen, zijn er tot nu toe 39 duizend 7 aanvragen voor transformatie ontvangen uit 26 districten van Istanbul. 68 procent van deze applicaties bestaat uit enkele structuren. KİPTAŞ ontvangt een enkel verzoek tot verbouwing van een gebouw van vele andere steden dan Istanbul. Voor degenen die hun risicovolle gebouwen in Istanbul, dat een voorraad van ongeveer 600 duizend problematische gebouwen heeft, willen renoveren, is KİPTAŞ in gesprek met banken om financieel voordeel te bieden. Door het stellen van borgstellingen wordt ernaar gestreefd dat begunstigden geld lenen met een langlopend betalingsplan tegen een zo laag mogelijke rente.

“ISTANBUL HEEFT EEN GEUR VAN BOUW”

KİPTAŞ General Manager Ali Kurt, die deelnam aan de sloop van Eren Apartment, zei dat de transformatie van onstabiele structuren een noodzaak is voor een mogelijke aardbeving. "We voeren ons werk zeer actief uit in het kader van Istanbul is Renewing," zei Kurt, "Geen enkel bedrijf van onze schaal is zo bezorgd over de renovatie van afzonderlijke gebouwen. We zijn blij om mensen uit deze risicovolle constructies te evacueren voordat er een mogelijke ramp plaatsvindt in elk gebouw dat we hebben gesloopt. Hier zitten we in een gebouw in het centrum van de stad en er is nauwelijks ijzeren wapening. De wegen zijn smal, we kunnen misschien niet eens mensen uit het puin redden bij een eventuele ramp. Istanbul heeft zo'n structurele kwetsbaarheid. Daarom maken we ons veel zorgen over deze kwestie", zei hij.

68 PROCENT VAN TOEPASSINGEN ENKELE STRUCTUUR

Hij riep de mensen van Istanbul op die denken dat ze in een riskante structuur leven, en zei: “Als je denkt dat je in een riskante structuur leeft, solliciteer dan op het Istanbul Renewal-platform. Verzoening, laten we uw structuur vernieuwen tegen kostprijs. Er zijn tot nu toe 89 verschillende punten waar we dit stadium hebben bereikt. We zullen doorgaan met deze vastberadenheid totdat we het laatste risicovolle gebouw in Istanbul hebben geëvacueerd. We zijn van plan deze enkele structuren in 8-9 maanden te voltooien en aan onze burgers te leveren. Kurt zei dat ze aanvragen hebben ontvangen van 964 van de 626 buurten in Istanbul, en zei: "Aanvragen zijn 153 op een onafhankelijke eenheidsbasis, en het aantal van onze burgers dat hier woont is ongeveer 410 duizend 560. We hebben aanvragen ontvangen van al onze 692 districten. 39 procent van de tot nu toe ontvangen aanvragen is een enkele structuur. Hier zien we dat duizenden mensen denken dat ze in een risicovolle structuur leven. We willen risicovolle constructies evacueren voor een mogelijke aardbeving en de veiligheid van mensenlevens waarborgen. We roepen de aannemersbedrijven op om hierin een belanghebbende te zijn", zei hij.

HOE AANVRAGEN?

Inwoners van Istanbul die zich willen aanmelden voor het Istanbul Renewal-platform, dat is opgericht om de transformatie van gebouwen die het risico lopen op aardbevingen te verzekeren, moeten lid worden van de website "istanbulyenilenen.com". In de aanvraagcriteria zijn voorwaarden gesteld dat het perceel in particulier bezit moet zijn en dat deze bouwwerken vóór 1999 moeten zijn gebouwd. Na de aanvraag vindt het vernieuwingsproces plaats in 3 fasen als respectievelijk "Aanvraag, Aanbod en Afstemming".

Vergelijkbare advertenties

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen