De historische Suleiman de prachtige brug in Büyükçekmece moet worden gerestaureerd

De historische Sultan Suleyman-brug in Büyükçekmece wordt gerestaureerd
De historische Suleiman de prachtige brug in Büyükçekmece moet worden gerestaureerd

Er werd gezegd dat er een risico bestaat op instorting van de historische Suleiman de Magnificent Brug in Büyükçekmece, Ministerie van Transport en Infrastructuur, en de restauratiewerkzaamheden zijn begonnen.

In de verklaring van het ministerie van Verkeer en Infrastructuur: “The Bridge Restoration Implementation Projects; Het werd opgesteld onder toezicht en advies van het Directoraat Generaal Directoraat van Wegen, Historische Bruggen Branch, en werd goedgekeurd door de beslissing van de Istanbul No. 1 Cultural Heritage Conservation Regional Board, gedateerd 25.06.2020 en genummerd 5147: De restauratieaanvraag De aanbesteding van de brug is uitgevoerd door de Algemene Directie Wegen die is aangesloten bij het Ministerie van Verkeer en Infrastructuur. Het terrein is opgeleverd.”

Gebouwd in opdracht van Suleiman de Grote, heeft de brug, die Mimar Sinan 'mijn meesterwerk' noemde, een lengte van 638 meter en een breedte van 7.17 meter. Tijdens de voorbereidingen voor de Zigetvar-expeditie, de laatste expeditie van Suleiman de Grote, werd de bouw van de brug, die in 1563 begon, in 1567/1568 voltooid door Sultan II. Het werd voltooid tijdens de Selim-periode. Voor de brug, die uit 4 afzonderlijke secties en 28 bogen bestaat, werd 40 duizend vierkante meter steen gebruikt.

Suleiman de Magnificent Brug, het enige werk gebouwd door Mimar Sinan, die diende als de belangrijkste architect in het Ottomaanse Rijk, is geregistreerd als een te beschermen cultureel eigendom van groep 1.

Over Suleiman de Magnifieke Brug

Suleiman the Magnificent Bridge is een historische brug in het district Büyükçekmece in de provincie Istanbul, tussen Büyükçekmece en het district Mimarsinan.

Het werd gebouwd op de historische handelsroute die Istanbul met Europa verbindt, op het punt waar het Büyükçekmece-meer de Zee van Marmara ontmoet. De brug, gebouwd door Mimar Sinan, ligt op 36 km van Istanbul. Suleiman de Grote (1520-1566) gaf opdracht om hier een brug te bouwen toen het leger moeite had om de vlotten over te steken vanaf dit punt waar het Büyükçekmece-meer en de zee elkaar ontmoetten terwijl hij op de Zigetvar-expeditie was. Toen Suleiman de Grote stierf tijdens het beleg van Zigetvar, werd de brug echter gebouwd door zijn zoon II. Het werd voltooid in de tijd van Selim, in 1567.

Sokullu Mehmet Pasha-moskee, Kurşunlu Han en I. Süleyman-fontein bevinden zich ook in het toeristische gebied bij de ingang van de brug.

Mimar Sinan's "De brug is mijn meesterwerk onder mijn werken." Deze brug is 636 meter lang en 7,17 meter breed. Tijdens de bouw van de brug, die uit 4 afzonderlijke secties en 28 bogen bestaat, werd het water van het meer geleegd met grote pompen en werd 40.000 m³ steen gebruikt. De brug, die tussen 1986-1989 werd gerestaureerd, is het symbool van de wijk.

Vergelijkbare advertenties

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen